Popiet prasidėjo bene laukiamiausias šios dienos renginys – fizikų simbolio, dinozauro, kelionė iki VU filologijos fakulteto. Sklando legendos, kad kadaise Dinas Zauras suvalgė vieną nekaltą filologę, o po to kasmet jis vyksta jų už tai atsiprašyti.

„Fidi“ – tai viena didžiausių studentiškų švenčių Lietuvoje, vykstanti kiekvieną pirmąjį balandžio šeštadienį. Kiekvienais metais aibės studentų įgyvendina pačias nestandartiškiausias idėjas.

„Didžiausia šių metų naujiena yra „Fidi“ išmanioji programėlė, kuria naudodamiesi žmonės gali laimėti tokius prizus kaip skrydis parasparniu ar bilietai į kino teatrą. Dovanos bus įteiktos tiems, kurie dalyvaus atrakcionuose ir ten surinks daugiausia taškų. 

Taip pat bus galima sudalyvauti „Grand“ atrakcione – pilies iš kartotinių dėžių apgultyje, išminuotojo užduotyje. Atvyksiančių laukia ir nemažai tradicinių atrakcionų, pavyzdžiui, „Bulviašaudis“, „Išmaudyk fuksą“, – dar prieš šventę pasakojo šių metų „Fidi“ pirmininkas Paulius Varonenka.

Anot jo, šiemet išsiskirs ir eisena. Prie jos prisijungė motociklų ir visureigių kolonos.

Šiai šventei ruošiamasi jau nuo rugsėjo pabaigos. Iš viso ją rengia apie 200 žmonių.

Švęsti savo dieną fizikai dažniausiai baigia klausydamiesi įvairių koncertų. Šiemet 20 val. šį vienadienį festivalį vainikuos vakarinė dalis, šiemet lokalizavusi buvusiuose Profsąjungų rūmuose ant Tauro kalno.