Tai DELFI patvirtino Vilkaviškio rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Ieva Rinkevičiūtė.

„2016 m. balandžio 29 d. įvykusiame Vilkaviškio rajono savivaldybės tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas, pagal kurį Arūnas Kiulkis nuo š. m. gegužės 2 d. yra atleidžiamas iš Vilkaviškio r. Pilviškių „Santakos“ gimnazijos direktoriaus pareigų.

Šio Tarybos posėdžio metu A. Kiulkis taip pat informavo Tarybos narius ir visus susirinkusiuosius, kad šiandien yra paskutinė direktoriaus pavaduotojos ugdymui Skirmutės Juškevičienės darbo diena šioje gimnazijoje“, – DELFI sakė savivaldybės atstovė.

Jos teigimu, laikinai eiti gimnazijos direktoriaus pareigas pavesta Danutei Valiūnienei. Iki šiol ji dirbo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui.

Įtariama, kad užmezgė romaną

Primename, kad visa ši istorija viešumoje pasirodė dar kovo pabaigoje, kai į DELFI kreipėsi skaitytoja, kurios vaikas mokosi Vilkaviškio rajone esančioje Pilviškių „Santakos“ gimnazijoje. Jos teigimu, mokiniai jau ne pirmus metus priversti stebėti dėl mokykloje užsimezgusio meilės trikampio kylančias aistras. Pastarojo viršūnėlėse – direktorius, jo žmona, dirbanti pradinių klasių mokytoja, ir pavaduotoja.

„Mes, tėvai, esame sunerimę dėl vaikų ir jų ugdymo. Mokykloje pamokos nevyksta normaliai, kiršinami mokytojai. Situacija yra nepavydėtina“, – DELFI sakė vieno iš šią gimnaziją lankančių vaikų mama.

Ji DELFI persiuntė ir skundą, kuris taip pat buvo siųstas Švietimo ir mokslo ministerijai, dėl nepalankių mokymosi sąlygų ir administracijos vadovų elgesio gimnazijoje. Dokumentą, kuriame ne kartą apeliuojama į direktoriaus ir jo pavaduotojos artimus santykius, pasirašė 22 asmenys. Daugiausiai – gimnaziją lankančių vaikų tėvai.

Į jį atsakęs Vilkaviškio rajono savivaldybės meras Algirdas Neiberka pabrėžė, kad tyrimą dėl skundo atlikusi komisija nustatė, kad jame išdėstyti faktai pasitvirtino. Pripažinta, kad dėl susidariusios nepalankios mokymuisi aplinkos kalta gimnazijos pavaduotoja.

Tačiau ir gimnazijos direktorius Arūnas Kiulkis, ir jo pavaduotoja ugdymui Skirmutė Juškevičienė tai, kad tarp jų užsimezgė meilės romanas, neigė ir aplinkinius kaltina bandymu su jais susidoroti.

Savo ruožtu A. Kiulkio žmona Daiva Kiulkienė pripažino jau pateikusi prašymą skirtis.

Kaltina meilės ryšiais

Anot į DELFI besikreipusios gimnazijos besimokančio moksleivio mamos, visa ši istorija prasidėjo prieš kelerius metus, tačiau į viešumą pradėjo lįsti tik prieš kelis mėnesius.

„Iš pradžių tai vyko jų šeimoje, o kai kalbame apie šeimą, tai ne mūsų reikalas. Tačiau kadangi visi tie žmonės dirba mokykloje ir, vykstant nešvariems dalykams, normaliai neatlieka savo funkcijų, tiesiog neapsikentėme“, – pripažino moteris.

Jos persiųstame tėvų skunde teigiama, kad A. Kiulkis su S. Juškevičienė užmezgė tarnybinį romaną, nurodoma, esą jų santykiai – labai artimi.

„Gimnazijos bendruomenei tokie nepadorūs vadovų tarpusavio santykiai ir elgesys garbės nedaro. Mokiniai viešai šaiposi iš gimnazijos pavaduotojos ugdymui S. Juškevičienės demonstruojamų atvirų santykių su direktoriumi A. Kiulkiu“, – teigiama rašte.

Jausmų demonstruoti nevengė

Paprašyta plačiau paaiškinti, ką turėjo omenyje, į DELFI besikreipusi moteris teigė turinti žinių, kad direktorius su pavaduotoja savo jausmų nevengė demonstruoti ir mokykloje. Esą jiedu direktoriaus dukros, kuri taip pat dirba mokykloje, buvo užtikti besimylintys jo kabinete (pati mergina DELFI tai patvirtino, nors tai neigė ir A. Kiulkis, ir S. Juškevičienė – red.).

„Gimnazijoje pradėjo mėtytis prezervatyvai. Buvo ir situacija, kai aptariama pavaduotoja nepasibeldusi per pamoką įsiveržė į vieną klasę ir aprėkė pradinių klasių mokytoją. Toks štai pažeminimas vaikų akivaizdoje. Manau, kolegos kitaip turėtų bendrauti, nes vėliau vaikai tik ir šaiposi: „Jūs su direktoriumi miegotumėte, ir Jūs daug galių turėtumėte“, – pasakojo moteris.

Jos teigimu, gimnazijoje visi atvirai kalba apie santykius tarp direktoriaus ir pavaduotojos, jiedu to irgi neslepia, o tai nėra geras pavyzdys vaikams.

Skundą vertina kritiškai: yra tam tikrų niuansų

Savo ruožtu gimnazijos direktorius A. Kiulkis, griežtai neigė, kad dėl susidariusios situacijos mokykloje vaikai negali gauti gerų mokymosi sąlygų.

„Pletkų lygmenyje yra kalbos apie romaną, bet kad šiaip kažkas, tai tikrai nieko. Aišku, yra čia tam tikrų niuansų, bet tai tikrai niekuo nesusiję nei su ugdymo procesais, nieko. Sudaromos visos sąlygos mokiniams mokytis. Tai čia kažkas, net keista“, – sunkiai žodžius rinko jis.

Kritiškai jis vertino ir tėvų skundą savivaldybei.

„Pasirašė 22 žmonės, bet pas mus mokosi 435 mokiniai. Yra tam tikrų niuansų. Ne paslaptis, kad dabar negyvenu su žmona. Čia šiek tiek kita intencija. Buvo atvažiavę žmonės iš savivaldybės, reikia manyti, šiuos dalykus aš išspręsiu. Atsakysiu merui. Nematau čia nieko baisaus. Ką tėvai teigia, kažkokia dalimi gal ir tiesa“, – vis dėlto pritarė jis, tačiau sakė nenorintis komentuoti savo asmeninio gyvenimo ir aiškino, kad su pavaduotoja „santykių mokykloje absoliučiai jokių nėra“.

Neigė, kad mylėjosi mokykloje

Jis taip pat griežtai neigė teiginius, kad su ja mokykloje, savo kabinete, užsiiminėjo lytiniais santykiais.

„Baikit, na ką Jūs. Čia, žinokit, anekdotas. Jau čia anekdotas. Buvo čia prieš beveik dvejus metus, kai vienas klientas buvo atėjęs, viena mokytoja. Ir atėjo pavaduotoja pasakyti, kad ji gavo nedarbingumo lapelį. Viskas. Juk žmonės mokykloje, baikite, ką Jūs čia dabar“, – tą dieną, kai esą buvo užkluptas, prisiminė jis.

Gimnazijos direktorius taip pat teigė nepastebintis, kad į šią konfliktinę situaciją mokykloje jautriai reaguoja vaikai.

„Mokyklos atmosfera absoliučiai nepasikeitė. Taip nebuvo, kad kas ateitų ar ką sakytų. Nieko negirdžiu ir iš mokinių. Aš esu pakankamai atviras, jei yra kokių rūpesčių, ateina žmonės pasikalbėti. Tačiau to dabar nėra“, – sakė A. Kiulkis.

Kaltina moterišką solidarumą

Jis taip pat tikino ne kartą kalbėjęs su gimnazijos mokytojomis apie pavaduotojos elgesį, bet rimtų problemų jos elgesyje esą nepastebėjęs. Jis taip pat pasidalijo įtarimais, kad skundą Švietimo ir mokslo ministerijai dalis tėvų pasirašė, nes jų specialiai prašė tai padaryti.

„Yra tokia viena aktyvi mama, kuri nepatenkinta tai vienu, tai kitu mokytoju. Bet čia yra darbiniai klausimai, kuriuos mes tikrai bandome spręsti taip, kad ir viena, ir kita pusė būtų patenkintos. Mano žmona mokytoja, tad ten pasirašė ir tėvai, kurių vaikai mokosi jos klasėje. Pasakysiu atvirai, čia toks moteriškas solidarumas“, – nuomone apie šią situaciją dalijosi jis.

A. Kiulkis sakė, kad savivaldybės atsaką į tėvų skundą peržiūrėjo neseniai, tad dar nenusprendė, ką dėl to planuoja daryti. Tačiau jis neatmetė galimybės, kad jo pavaduotoja dirbanti S. Juškevičienė gali būti atleista.

Jis taip pat neigė šioje situacijoje besinaudojantis savo santykiais su socialdemokratais. Anot direktoriaus, šiuo metu jis užsiima švietimo reikalais, o ne politika.

Įžvelgia moterišką pavydą

Rengiant straipsnį paaiškėjo, kad aptariama pavaduotoja ugdymui Skirmutė Juškevičienė jau tris savaites darbe nesirodo – turi nedarbingumo pažymėjimą. Vis dėlto DELFI pavyko su moterimi susisiekti. Įtarimus apie tarnybinį romaną su direktoriumi moteris griežtai neigė.

„Kas čia per nesąmonės? Čia yra suagituota, sufabrikuota situacija. Ten yra viena piktžolė, kuri visa tai kuria ir nori mane atleisti iš darbo, nes aš esą jai griaunu gyvenimą. Jau svarstau kreiptis į teismą“, – neslėpė moteris.

Paklausta, ar piktžole ji įvardijo gimnazijos direktoriaus žmoną D. Kiulkienę, tai S. Juškevičienė patvirtino.

„Kai tik pradėjau dirbti pavaduotoja, ji pradėjo skųstis. Aš jai niekaip neįtikau. Tai tą negerai darau, tai tą. Konkurencija, moteriškas pavydas“, – konflikto priežastis vardijo ji.

Paklausta, ką mano apie savivaldybės atsakymą į gimnazijoje besimokančių mokinių tėvų skundą, kuriame nurodyta įvertinti jos elgesį, S. Juškevičienė sakė ir dėl to planuojanti kreiptis į teismą, nes tai esą šmeižtas.

Pasakojo buvusi užpulta

Moteris pasakojo, kad nuversti ją iš pavaduotojos posto esą bandoma ne tik psichologiniu, bet ir fiziniu spaudimu. Ji pripažino, kad prieš mėnesį, vasario 26-ąją, esą buvo užpulta.

„Taip aš buvau pas jį (A. Kiulkį - DELFI) namuose, tai buvo penktadienio vakaras, turėjome vyno, bet jo negėrėme. Yra užfiksuota, kad nieko neįpučiau. Jie (direktoriaus žmona su dukra, kažkokie svetimi žmonės) įsiveržė į jo namus, filmavo, išplėšė duris, mane sumušė – turiu abdukciją. Tačiau mes tą vakarą tiesiog kalbėjomės po mokytojų skundo“, – pasakojo S. Juškevičienė.

Jos teigimu, po to vakaro ir pasipylė įvairūs skundai viešoms institucijoms.

„Aš, moteris, nesigiriu, atrodau normaliai. Esu už ją (D. Kiulkienę - DELFI) penkeriais metais vyresnė, bet atrodau šiek tiek geriau. Matyt, tai yra moteriškas pavydas. Moterys yra pavydžios, bjaurios. Taip, direktorius pasižiūri į mane, ką jau dabar, vyrui akis užrišti reikia? Ir komplimentą pasako. Bet nieko daugiau tarp mūsų nėra“, – tikino ji.

Paklausta, ar dėl tokių darbo sąlygų jai nekyla minčių palikti gimnazijos, S. Juškevičienė sakė kol kas tokių planų neturinti.

Jau pasirašė skyrybų dokumentus

Savo ruožtu direktoriaus žmona D. Kiulkienė pripažino jau pasirašiusi skyrybų dokumentus.

„Romanas tarp jų ir buvo, ir yra. Aišku, jie tą neigia ir neigs. Jie niekada nepripažins. Tie jų susitikinėjimai... Dėl to ir mūsų skyrybos. Tikrai ne šiaip sau po 27-erių bendro gyvenimo metų skiriuosi. Tas romanas po mokyklos stogu vyksta ne pirmus metus. Aš patvirtinu“, – sakė moteris.

Paklausta, ką mano apie S. Juškevičienės kaltinimus esą prieš ją buvo susimokyta, D. Kliukienė sakė tuo nesistebinti.

„O ką ji sakys, jei aš ją, ištekėjusią moterį, radau su savo vyru geriančią, prie butelio, vakare, tamsoje? Aš čia intrigas rezgu? Aš susimokiau? Kas jiems belieka? Tik gintis ir sakyti, kad aš dėl visko kalta. Prie to jau pripratau“, – pripažino moteris.

Apie romaną žinojo jau seniai

Anot D. Kiulkienės, romaną jos vyras su savo pavaduoja esą tikrai rezga jau maždaug metus, o gal ir seniau.

„Iš pradžių viskas vyko mokykloje, tačiau vėliau, kai išgirdo visokias kalbas, iš mokyklos teritorijos pasitraukė. Paskui buvo gamta, pašešupiai, išvažiuojamieji pasitarimai ir panašiai. Kai nori, būdų įvairių rasi. Ne problema“, – tikino moteris.

Jos teigimu, vyras jai buvo prisipažinęs, kad buvo neištikimas.

„Dėl jo ir pavaduotojos įtarimų turėjau ir anksčiau, bet neįsivaizdavau, kad taip gali būti. O čia, pasirodo, vyko veiksmas daug seniau. Jis ir pats pasakė“, – aiškino moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (263)