„Per penkerius studijų metus baigiama ir pirmoji, ir antroji studijų pakopos, kitaip tariant, iškart įgyjamas magistro laipsnis. Didelis dėmesys skiriamas ne vien nacionalinei, bet ir tarptautinei teisei“, - teigia VDU Teisės fakulteto dekanė doc. dr. Julija Kiršienė.

Kartu su studijų diplomu teisės studentai gali gauti ir Mičigano valstybinio universiteto (JAV) tarptautinės teisės sertifikatą. Šis dokumentas liudija, kad absolventas yra išklausęs tarptautinės teisės pagrindinius kursus ir gerai moka teisinę anglų kalbą.

Teisės fakultete taikoma aktyvaus dėstymo metodika, dar vadinama Sokratiniu metodu. Jis naudojamas JAV ir kai kuriose Europos teisės mokyklose.

„Atsisakoma įprasto paskaitų modelio, kai dėstytojas kalba, o studentai konspektuoja. Vyksta diskusijos, praktiniai užsiėmimai, kurių metu analizuojami konkretūs teisės nuostatų taikymo atvejai, koliziniai teisės uždaviniai sprendžiami taikant klausimų ir atsakymų formą“, - pasakojo J. Kiršienė.

Didelę dalį teisės dalykų studentams dėsto teisės specialistai iš JAV, Jungtinės Karalystės, Brazilijos, Italijos, Ispanijos ir kitų šalių aukštųjų mokyklų. Daug dėmesio skiriama teisinėms anglų kalbos žinioms, todėl absolventai geba analizuoti teisinius dokumentus anglų kalba ir gali konkuruoti su geriausiais Vakarų Europos teisininkais, dalyvauti konkursuose į europines ir tarptautines institucijas.