R. Ginevičius VGTU norėtų vadovauti trečią kadenciją. Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) yra nustačiusi, kad R. Ginevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą. Įstatyme numatyta, kad etiką pažeidęs asmuo trejus metus negali dirbti valstybės tarnyboje.

Kaip DELFI sakė VGTU atstovas Justas Nugaras, universiteto taryba nusprendė, kad R. Ginevičius ir kiti kandidatai atitinka konkurse keliamus reikalavimus. Kas artimiausius penkerius metus vadovaus VGTU, paaiškės rugsėjo 8-ąją.

Rektorių rinks aukščiausia universiteto valdžia – taryba.

G.Steponavičius: kalbėjau abstrakčiai, ne apie R.Ginevičių

Komentuodamas R. Ginevičiaus norą trečiąkart būti perrinktam rektoriumi, švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius praėjusią savaitę pareiškė, kad universiteto rektoriumi gali būti tik nepriekaištingos reputacijos asmuo.

Tai R. Ginevičius įvardijo kaip „viešą ir nekorektišką spaudimą“ tarybai bei pasiskundė šmeižiamas ir persekiojamas.

Antradienį G. Steponavičius savo žodžių jau gynėsi.

„Aš negaliu komentuoti sprendimų, kurie buvo padaryti. Žiniasklaidoje mano teiginys, kad jis neturėtų būti registruotas kandidatu, yra spaudos interpretacija. Mano sakinys buvo, kad bet kuriai aukštajai mokyklai turėtų vadovauti žmogus, kuris yra nepriekaištingos reputacijos. Aš tikiuosi, kad atitinkamai tokiais kriterijais, kurie ir įstatymais yra įtvirtinti, ir šiuo konkrečiu atveju remsis VGTU taryba, kurios rankose yra išrinkti rektorių konkurso būdu“, - po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite, sakė G. Steponavičius.

Jis teisinosi į žurnalistų klausimą apie R. Ginevičių atsakęs abstrakčiai, o ne konkrečiai apie VGTU rektorių.