Viešo tarptautinio konkurso skelbimą ketvirtadienį išplatinusi universiteto taryba nurodo, kad dokumentus kandidatai turi pateikti iki rugpjūčio vidurio.

Skelbime pažymima, kad rektoriumi gali būti asmuo, turintis mokslo laipsnį, pedagoginės ir vadybinės patirties. Kandidati be išsilavinimą ir patirtį patvirtinančių dokumentų taip pat turi raštu pateikti universiteto viziją.

Dabartinis universiteto rektorius Romualdas Ginevičius VGTU vadovauja nuo 2002 metų.
Romualdas Ginevičius

Iki metų pabaigos visiems universitetams ir kolegijoms turėtų pradėti vadovauti pagal naują tvarką išrinkti rektoriai - pagal ją rektorių renka nebe universiteto Senatas, o išorinė universiteto taryba, sudaryta iš švietimo ir mokslo ministro bei akademinės bendruomenės paskirtų narių.

Mokslo ir studijų įstatymas numato, kad visos valstybinės aukštosios mokyklos iki 2011 metų gruodžio 31 dienos privalo būti pertvarkytos iš biudžetinių įstaigų į viešąsias įstaigas. Taip pat numatyta, kad iki šio įstatymo įsigaliojimo išrinkti ar sudaryti valstybinės aukštosios mokyklos valdymo organai savo pareigas atlieka iki sudarymo metu nustatytos kadencijos pabaigos, bet ne ilgiau kaip iki valstybinės aukštosios mokyklos pertvarkymo į viešąją įstaigą.