„Eilinį kartą sistema paleidžiama tada, kai reikia ir kam reikia“, – piktinosi Vilniuje vaikus auginantis vyras.

Tačiau Vilniaus savivaldybės atstovai patikino, kad šis atvejis jiems nėra žinomas – registracija į sostinės darželius šiuo metu nevyksta. Ją planuojama atnaujinti iki kovo mėnesio pabaigos.

Anot Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vyriausiosios specialistės Aurelijos Dermantės, apie naują registracijos datą (norintiems darželius lankyti kalendoriniais metais nuo 2015 rugsėjo 1 d.)  vilniečiai bus informuojami ne vėliau kaip prieš 7 dienas.

„Gali būti, kas registravęsi tėveliai tiesiog teikė prašymą pakeisti darželį arba pateikė prašymą į laisvas vietas. Pagal galiojančią tvarką, tokius prašymus galima registruoti nuolat. Jie gali kreiptis į Interesantų skyrių, pateikti savo duomenis ir jiems bus paaiškinta, kokį tiksliai veiksmą jis atliko sistemoje“, – sakė ji.

Šiuo metu trys nepriklausomos kompanijos toliau vertina registracijos į Vilniaus darželius saugumą, todėl planuojama atnaujinti registraciją tik tuomet, kai bus gautas ekspertų pritarimas ir įsitikinta dėl jos saugumo.

DELFI primena, kad registracija į Vilniaus vaikų darželius „pakibo“ sausio 12 d., kai oficialiai turėjo prasidėti.

Atsižvelgusi į patirtus nepatogumus, savivaldybė tėvelius, kurių vaikai lankys darželius ir lopšelius nuo šio rugsėjo, pirmą mėnesį žadėjo atleisti nuo vaiko ugdymui skirto mokesčio, kuris siekia 14,48 eurų (50 Lt).