"Mums vis tiek atrodo, kad turėtų į menų programas priimti lokalūs meno ekspertai. Mes galvojame, kad pas mus dirbantieji dėstytojai ir yra tie meno ekspertai, kurie galėtų pasakyti savo nuomonę ir priimti studentus", - BNS sakė VDA atstovė.

Ši aukštoji mokykla po pirmojo etapo gavo 207 krepšelius ir 18 grantų. Pernai po pirmojo etapo buvo gauti 185 krepšeliai ir 20 grantų.

VDA atstovė pabrėžė, kad dabartinis priėmimas į menų siūlomas studijas yra ne visiškai tinkamas, nes trūksta bendravimo su pačiu stojančiuoju, todėl nesužinomas jo suinteresuotumas. Be to, pagal dabartinį priėmimą, nukenčia norintieji studijuoti iš regionų, nes jie kartais būna silpniau pasirengę.

"Visame pasaulyje yra labai svarbus stojančiojo aplanko įvertinimas ir pokalbis su būsimu studentu. Pas mus vyksta viskas visiškai anonimiškai: mes priimame kodus, paskui siunčiame vidurkius į bendrą priėmimą ir paskui gauname rezultatus, kur susumuojami specialybės egzaminai, valstybiniai, mokykliniai egzaminai", - kalbėjo E.G.Bogdanienė.

Anot jos, tokią tvarką kritikavo ir tarptautiniai ekspertai.

E.G.Bogdanienė taip pat kalbėjo, jog dėl to, kad iš 56 prašytų grantų gauta 18, nukentėjo regionai, ypač Klaipėda, kuri iš viso tegavo tris krepšelius.

"Gavome devynis Kauno trims programoms ir devynis Telšių trims programoms. Prašėme, tiesą sakant, daug, 56 grantus, kadangi norėjome paremti savo regionines programas ir tas programas, kurios visai neblogai yra įveikusios tarptautinę akreditaciją, bet šiandien nėra labai populiarios ir paklausios, bet mums atrodo, kad jos negali numirti", - sakė VDA atstovė.

Kaip pozityvų dalyką ji įvertino, kad leista smulkinti finansavimą grupėms, todėl atskirai skaičiuoti krepšeliai dizainui ir architektūrai, bei dailei fotografijai, medijoms.