Valyklos „LoMinda“ technologas Raimondas Lukoševičius sakė, kad prieš rugsėjo 1-ąją išvalyti mokyklines uniformas visi prisimena tik paskutinėmis dienomis.

Anksčiau į valyklas buvo atnešta vos viena kita uniforma.

„Dabar pas mus uniformų tiek, kad dvi mūsų valyklos vos spėja jas išvalyti. Dėl tokios apgulties dabar išvalytos uniformos reikia laukti ilgiau – beveik savaitę. Galima uniformą išvalyti ir skubiai, bet tada paslauga kainuos beveik dukart brangiau“, - sakė R.Lukoševičius.

Kad paskutinėmis vasaros dienomis valykloms labai padaugėja darbo, pritarė ir švaros centro „Joglė“ direktorius Egidijus Jakaitis. Šioje valykloje uniformų išvalymas trunka apie tris dienas. Už spartesnį uniformos išvalymą reikia primokėti.

Šiemet uniformas į valyklas nunešę tėvai pastebėjo, kad valymo paslaugos, palyginti su praėjusiais metais, pabrango kone dukart.

E.Jakaitis sakė, kad uniformų valymas pabrango, nes valant naudojama daug elektros, kuri dabar brangesnė. Uniformų pabrangimą lėmė ir pabrangęs kuras bei padidinti valyklos darbuotojų atlyginimai.

„Paslaugos išties pabrango. Bet dabar juk viskas brangsta, todėl tai normalu. Šiuo metu uniformos švarką mes išvalome už 28 litus. Tačiau jeigu atnešama išvalyti visa uniforma – su kelnėmis, sijonu arba liemene - tokia paslauga kainuos vos litu brangiau – 29 Lt“, - vardijo R.Lukoševičius.

Už panašias kainas uniformas valo ir švaros centras „Joglė“. Čia uniformos švarko išvalymas kainuoja 29 litus.

Tačiau jeigu vaiko ūgis yra iki 1,16 metro, jo mokyklinis švarkelis bus išvalytas pigiau.

Taip pat nuolaidos taikomos nuolatiniams švaros centro „Joglė“ klientams.