Artėjant Tarptautinei vaikų gynimo dienai, „Lietuvos geležinkeliai“, kartu su partneriais, siekia, kad bent dalies vaikų svajonė vasarą pasitikti prie jūros taptų realybe. Šiemet organizuojamas piešinių konkursas vaikų dienos centrams, kurio nugalėtojų laukia įsimintina birželio 1-osios šventė: nemokama kelionė traukiniu į Lietuvos pajūrį, delfinų pasirodymas Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume, apsilankymas prie jūros.

Svarbus ir verslo indėlis

Kaip teigia „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius Mantas Bartuška, svarstant idėjas, kaip šiemet paminėti Vaikų gynimo dieną, nuspręsta šventę rengti vaikams, augantiems su sunkumais susiduriančiose šeimose. Šiuo metu Lietuvoje yra apie 250 vaikų dienos centrų, kurie teikia pagalbą tokiems vaikams.

„Esame tikri, kad vaikų dienos centrų darbas šiandien yra nepaprastai reikšmingas. Tačiau sprendžiant socialines problemas svarbu ne tik institucijų veikla, bet ir bendruomenių indėlis. Mano nuomone, verslas yra ta bendruomenės dalis, kuri gali ir turi prisidėti prie visuomenės gerovės ne tik pinigais, bet ir dėmesiu. Būtent todėl šiemet kelionę ir įspūdžius dovanosime vaikų dienos centrų auklėtiniams“, – teigė M. Bartuška.

Dalyviai – iš įvairių Lietuvos vietų

Pasak M. Bartuškos, nusprendus surengti šventę vaikams, ieškota sprendimų, kaip akciją padaryti kuo labiau prieinamą vaikams iš įvairių Lietuvos vietų. Dėl to kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija organizuojamame konkurse galimybę dalyvauti turi vaikų dienos centrai iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių, kurie yra įsikūrę prie geležinkelio, jungiančio šalies sostinę su pajūriu.

Prie akcijos prisijungė ir Klaipėdos savivaldybė bei „Smiltynės perkėla“.

„Lietuvos geležinkeliai“ turi padalinius įvairiuose Lietuvos miestuose, o traukiniai sujungia skirtingas Lietuvos vietas. Todėl siekiame sudaryti galimybę konkurse dalyvauti ne tik didmiesčių, bet ir mažesnių miestelių vaikų dienos centrų auklėtiniams, į akciją pakviesti kuo daugiau vaikų“, – sakė „Lietuvos geležinkelių“ generalinis direktorius.

Nugalėtojus rinks DELFI skaitytojai

Konkurso dalyvių šiemet paprašyta nupiešti piešinius tema „Traukiniu prie jūros“. Visų dalyvių darbai bus publikuojami portale DELFI, kur už juos balsuoti galės portalo skaitytojai. Nugalėtojai bus paskelbti gegužės 16 d.

Į pajūrį ankstų birželio 1-osios rytą keliaus gražiausius piešinius atsiuntusių dienos centrų auklėtiniai.