K. Barretto apybraiža „Interpreting the Unspeakable: The Myth of 9/11“ įtraukta į 15 autorių apybraižų knygą. Ši 20 dolerių kainuojanti knyga vadinasi „9/11 and American Empire: Muslims, Jews and Christians Speak Out“.

Ši knyga įtraukta į K. Barretto kurso „Islamas: religija ir kultūra“ programą Viskonsino Medisono universitete, todėl reikalaujama kad studentai įsigytų ją. Tiesa, pagal programą studentai privalo perskaityti tris apybraižas, tarp kurių paties K. Barretto straipsnio nėra.

Afrikos kalbų, literatūros ir folkloro specialistas K. Barrettas yra aktyvus grupės „Mokslininkai už tiesą apie Rugsėjo 11-ąją“ dalyvis. Šios grupės nariai įsitikinę, kad tikrieji išpuolių prieš Pasaulio prekybos centrą ir Pentagoną organizatoriai ne „al-Qaedos“ teroristai, o JAV valdžia.

„Kaip ir Bushas, Hitleris bei naciai pradėjo savo naująją erą sunaikindami architektūrinius paminklus, o šį naikinimą primesdami savo priešams“, – rašo K. Barrettas. Rugsėjo 11 d. išpuolius jis prilygino Vokietijos parlamento pastato sudeginimui 1933 metais – tai buvo esminis įvykis įsigalint nacių diktatūrai.

„Tai nėra jų, kaip žmonių, palyginimas. Tai Reichstago gaisro ir Pasaulio prekybos centro griūties palyginimas, – pridūrė universiteto dėstytojas. – Hitlerio intelekto koeficientas gerais 20 ar 30 taškų pranoko Busho, taigi juodviejų palyginimas daugeliu atvejų būtų Hitlerio įžeidimas“.