Vievio gimnazijos abiturientų ir mokytojų linksmybės sudomino ne tik švietimo įstaigos vadovus, bet ir Elektrėnų savivaldybę, Švietimo ir mokslo ministeriją bei Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaigą. Valstybės tarnautojai dėl gautų skundų pradėjo savo tyrimus, o Vievio gimnazijos direktorius dviem jaunoms pedagogėms jau skyrė papeikimus. Nubaustas ir dar vienas mokytojas, kuris taip pat gėrė alkoholinius gėrimus su moksleiviais.

Vievio gimnazijai garbės nedaranti istorija į viešumą iškilo po skundų, kuriuos parašė vakarėlyje dalyvavusių moksleivių tėvai. Tiesa, kai kurie skundai yra anoniminiai.

Pasak gimnazijos direktoriaus Gintaro Dobilaičio, vasario 12-ąją buvo švenčiamas šimtadienis, po oficialiosios dalies moksleiviai išvyko tęsti linksmybių į netoli Lazdėnų kaimo esančią privačią vilą. Joje dalyvavo apie pusšimtį moksleivių - jie buvo išsinuomoję miegamuosius. Į vakarėlį atvyko ir keturi pedagogai, bet vienas jų netrukus išvyko.

Skundų autoriai rašo, kad vakarėlio įkarštyje mokytojos taip įsilinksmino, kad ėmė flirtuoti su abiturientais. Užsimenama, kad pedagogės esą net ant stalų šoko jaudinančius šokius, o paskui su dviem aštuoniolikmečiais užsidarė antrame aukšte esančiame kambaryje.

Teigiama, kad linksmybės galėjo būti nufilmuotos mobiliaisiais telefonais, tačiau tokių įrašų kol kas niekas nematė.

„Apie tai sužinojau jau kitą dieną, kai visi grįžo į namus, o paskui gavau anoniminį skundą, - prisipažino gimnazijos direktorius. - Man buvo šokas, o mokytojos po šio įvykio pasiėmė nedarbingumo pažymėjimus ir darbe pasirodė tik praėjusį penktadienį“.

Alkoholis
Pasak G. Dobilaičio, 25 ir 30 metų anglų kalbą ir informatiką dėstančios pedagogės neneigia, kad dalyvavo vakarėlyje ir girtavo su 1991-aisiais gimusiais abiturientais, tačiau tikina, jog su jais neflirtavo.

„Viena mokytoja iš karto prisipažino, kad galbūt per daug atsipalaidavo, - sakė direktorius. - Jos abi neneigia, kad buvo užsidariusios į kambarį su moksleiviais, tačiau teigia, kad ten nieko nebuvo - su vaikinais tik kalbėjosi“.

Vievio gimnazijos direktorius teigė, kad nubaudė mokytojas už girtavimą su moksleiviais, tačiau iš pradžių joms buvo pasiūlęs net išeiti iš darbo.

„Iš karto jos sutiko, bet paskui persigalvojo - matyt, pasitarė su teisininkais, - sakė G. Dobilaitis. - Dabar jos toliau veda pamokas ir tvirtina, jog apgailestauja dėl netinkamo savo elgesio“.

Pasak direktoriaus, nors kalbos apie linksmybes jau kiek aprimo, tačiau taip ir liko neaišku, kas iš tikrųjų vyko šimtadienio vakarėlyje - esą pasiaiškinimus rašę moksleiviai nenori apie tai kalbėtis.

„Šis įvykis labai sukiršino kolektyvą“, - neslėpė direktorius.

Susidomėjo jaunų mokytojų apranga

Tyrimą dėl Vievio gimnazijos abiturientų linksmybių pradėjusi Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė teigia, kad kreipėsi į Vievio policijos nuovadą ir paprašė ištirti, ar mokytojų veiksmuose nėra administracinių teisės pažeidimų požymių.

Pasak kontrolierės, elektroniniu paštu atsiųstame skunde teigiama, jog jaunos mokytojos net nebuvo kviestos į sodybą, o atvykusios dėvėjo „iššaukiančius rūbus“.

„Todėl mes gimnazijos vadovų paprašėme pateikti informaciją, ar nebuvo gauta nusiskundimų dėl mokytojų elgesio, jų aprangos bei alkoholio vartojimo“, - teigė R. Šalaševičiūtė.