Tikybos pamokas siūloma padaryti privalomomis pradinio ir pagrindinio ugdymo programas vykdančiose mokyklose. Tėvai spręstų, ar tikybos mokyti atskirai, ar integruotai su etikos dalyku. Taip pat siūloma nustatyti, kad tėvų pageidavimu tikyba galėtų būti dėstoma ir darželyje.

Tik 14 metų sulaukęs moksleivis turėtų teisę rinktis tarp etikos ir tikybos.

Pagal šiuo metu galiojančią tvarką galima rinktis tarp tikybos ir etikos. Iki 14 metų renkasi tėvai, po to apsisprendžia patys mokiniai.

„Jeigu kalbame apie teises, ar teisė pažeidžiama, kai vaikas privalomai mokomas matematikos, geografijos, istorijos, chemijos?“, – į DELFI klausimą, kodėl politikai siekia nurodinėti, kokį dorinį ugdymą rinktis, atsakė vienas pataisų iniciatorių Seimo narys Jaroslavas Narkevičius. 

Pasak J. Narkevičiaus, tikybos besimokantys vaikai „yra saugesni nuo gyvenimo blogybių“.

Kaip teigiama įstatymo projekto aiškinamajame rašte, „Tinkamas religinis ugdymas gali daryti didelį poveikį ugdant žmogiškumą ir užkertant kelią vaikų bei jaunimo nusikalstamumui“. LLRA manymu, dabar galiojanti pasirinkimo teisė tarp tikybos ir etikos „neužtikrina galimybių mokiniui susipažinti su tomis dvasinėmis vertybėmis, kurias teigia religija ir kurių reikia bręstančiai asmenybei“.