Per šį laikotarpį projekto bendruomenė vis plėtėsi, mokėsi, dalinosi idėjomis ir gerais darbais, visi veikdami išvien padarė išties daug. Dalyvauti projekte norą išreiškė daugiau nei 10 000 jaunų žmonių, suorganizuota 13 ekspedicijų į lietuvių tremties ir įkalinimo vietas Sibire, susitikta su dešimtimis lietuvių tebegyvenančių ten. Grįžę iš ekspedicijos dalyviai suorganizavo tūkstančius pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose, taip prisidėdami prie jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimo savo šalimi jausmo ugdymo. Negana to visi smalsuoliai galėjo išvysti ekspedicijos akimirkas fotografijų parodose, kurių skaičius per visus metus viršijo kelis šimtus, taip pat atsiminimai iš aplankytų kraštų buvo įamžinti dokumentiniuose filmuose.

Pasidžiaugti šiais ir begale ateities darbų galėsime jau šiandien - specialus dešimtmečio koncertas – palaikymo akcija 18.45 val. bus transliuojamas tiesiogiai per LRT televiziją. Prie projekto prisidėti koncerto metu kvies Lietuvos žvaigždės - bus galima išgirsti šių metų ekspedicijos dalyvį, grupės „Antis“ lyderį, A. Kaušpėdą, grupę SKAMP, Biplan, Elle G, Ievą Narkutę, grupę Liūdni Slibinai, Vaidą Genytę ir kitus.

Projekto organizatoriai kviečia visus geros valios žmones prisidėti prie dešimtmečio projekto „Misija Sibiras‘15” įgyvendinimo specialaus palaikymo koncerto metu. Aukoti galima jau dabar: skambinant trumpuoju numeriu 1402 (auka – 1,45 Eur) arba pervedant norimą sumą portale aukok.lt.

Šiuo metu vyksta atranka į šių metų ekspediciją, tad jei kada svajojote tapti projekto dalyviu, net nedvejodami pildykite dalyvio anketą! Visiems, vienijamiems stipraus pilietiškumo jausmo ir noro keisti – štai kam skirtas šis projektas. Priimkite iššūkį, pildykite anketą iki gegužės 8 d. internetiniame puslapyje misijasibiras.lt.

Labdaros ir paramos fondas „Jauniems" dešimtus metus iš eilės rengia jaunimo pilietiškumo ir patriotiškumo ugdymo projektą „Misija Sibiras". Nuo projekto vykdymo pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė trylika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių daugiau nei 100 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.