Stovyklos “Gėrio pėdomis” planuose - mokytis įvairiausių amatų, įveikinėti netikėtus iššūkius gamtoje, domėtis mokslu bei technologijomis, sportuoti, plaukioti laivais Mastyje. Pavargę skautai galės atsipalaiduoti žiūrėdami bei aptardami įvairius filmus.

Skautai nežada pamiršti ir Žemaitijos krašto – bus organizuojami žygiai po regioną bei daromi gerieji darbeliai Telšių gyventojams.

Kiekvieną vakarą bus galima pamatyti stovyklos žinias su įdomiausiais praėjusios dienos įvykiais, o kas keletą dienų stovyklą nušvies ir specialus renginio laikraštis.

Pranešama, kad stovyklos pradžia sutapo su Valstybės diena, liepos 6-ąja. Per 2000 skautų iš visos Lietuvos bei penkiolikos užsienio valstybių susirinko į Telšius. Renginiu skautai paminėjo judėjimo Lietuvoje 95-metį. Tokios jubiliejinės stovyklos vyksta kas penkerius metus ir keliauja per skirtingus šalies regionus. Šiais metais skautai pasirinko Žemaitiją, tuo pačiu paminėdami ir krašto 600 metų krikšto jubiliejų.

Šeštadienio vakarą vyko stovyklos atidarymo šventė. Po pirmosios dalies stovyklavietėje Telšiuose, ant Masčio ežero kranto, visi dalyviai bei savanoriai patraukė prie žemaičių muziejaus “Alka”, kur kartu su telšiškiais paminėjo Valstybės dieną ir giedojo “Tautišką giesmę”. Skautus bei miestiečius pasveikino Telšių raj. savivaldybės meras V. Kleiva, koncertavo Telšių muzikos mokyklos pučiamųjų instrumentų orkestras, skautų grupė “Universalūs flatronai”, dainininkės Eglė Sirvydytė bei Giedrė Smolskaitė.

Skautai yra visuomeninis, nepolitinis, ne pelno siekiantis, savanoriškas jaunimo judėjimas, kurio pagrindinis siekis – išugdyti jauną žmogų pilietišku ir atsakingu nacionalinės ir tarptautinės visuomenės nariu. Skautų judėjimas yra progresyvios saviauklos sistema, veikianti per įžodį ir priesakus, mokymąsi per veiklą, patyrimo laipsnius, specialybių programas ir mažų grupių narystę.

Padedant suaugusiems savanoriams, skautai yra skatinami atrasti naujus dalykus, įgyti pasitikėjimo savimi bei kitais, sugebėti bendradarbiauti, būti atsakingais, mokytis vadovauti sau ir kitiems. Taip ugdomas jaunuolių charakteris ir kompetencija. Tai yra didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje – jame veikia daugiau nei 30 milijonų skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių. Per visą skautų istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių.