Tiesa, pirmasis posėdis baigėsi gana netikėtai – teismas nespėjo perskaityti viso didelės apimties B. Burgio skundo.

Teismas apeliacinio skundo nagrinėjimui skyrė pusvalandį, o B. Burgio advokatai surašė 29 lapų apimties skundą. Per pusvalandį tokios apimties skundo paviešinti neįmanoma, tad teismas bylos nagrinėjimą atidėjo lapkričio 10-ai dienai. Tuomet toliau bus skaitomas skundas.

Po posėdžio B. Burgis dar kartą pareiškė, kad savo kaltės nemato.

„Reikėtų pagaliau išnagrinėti keturis prokuroro kaltinamuosius epizodus. Kiekvieną iš jų gali paneigti net moksleivis. Ankstesnis teismas visiškai jų nenagrinėjo, nė nebandė nagrinėti – tieisog perrašė prokuroro kaltinimus į nuosprendį ir viskas. Pavyzdžiui pirmasis epizodas yra absoliutus melas ir šmeižtas. Jokios prievartos nebuvo, jokie žodžiai, kurie yra nuosprendyje, nebuvo pasakyti. Mes buvome dviese su gimnaziste. Prokuroras surašė melą ir šmeižtą. Teismas – perrašė. Reikėtų, kad šis apeliacinis teismas paklaustų prokuroro iš kur jis rado tokius žodžius“, - kalbėjo B. Burgis.

Kauno apylinkės teismas rugpjūčio mėnesį nusprendė, kad B. Burgis kaltas ir skyrė jam vienerių metų lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Toks nuosprendis netenkino pedagogo – jis teismo verdiktą apskundė.

DELFI primena, kad išgirdęs Kauno apylinkės teismo verdiktą B. Burgis negailėjo kritikos.

„Teismas pakartojo prokuroro šmeižtą ir melą, neįrodytus dalykus. Pritaikė straispnį, kurį prokuroras sugalvojo ir dar guodžiasi, kad išmano švietimo taisykles. Teismas užkasė tą gėlę, kuria buvo ta gimnazistė. Sutrynė ir sumynė. Dabar aš jai jau tikrai negalėsiu padėti“, - sakė B. Burgis.

B. Burgis buvo pripažintas kaltu dėl sistemingo nepilnametės bauginimo, naudojant psichinę prievartą. Pedagogas į konfliktą su vienos iš gimnazisčių šeima įsivėlė po to, kad mokinė atsisakė palikti gimnaziją, nors buvo sučiupta rūkanti.

B. Burgis nukentėjusios šeimai sumokėjo 30 tūkst. Lt ir pasitraukė iš KTU gimnazijos direktoriaus pareigų.