Pasak TAMO grupės direktoriaus Algirdo Baltaduonio, elektroninis dienynas, kuriuo naudojasi 75 proc. Lietuvos mokyklų, tėvams ir mokiniams visada buvo, yra ir bus nemokamas jungiantis per www.tamo.lt.

„Informacija apie apmokestintą dienyną galėjo suklaidinti dalį vartotojų. Norime akcentuoti, kad dienynas buvo ir liks nemokamas jungiantis per www.tamo.lt naudojantis bet kuriuo prietaisu – kompiuteriu, planšete ar telefonu. Apmokestinta tik papildoma dienyno paslauga – mobilioji programėlė. Tėvai nuolatos prašo dienyno plėtotės, pageidauja įvairių papildomų programėlės funkcionalumų, o tam, kad ją būtų galima plėtoti ir pritaikyti patiems įvairiausiems poreikiams, buvo priimtas sprendimas ją simboliškai apmokestinti“, - sakė A. Baltaduonis.

Jo teigimu, už galimybę naudotis elektroniniu dienynu yra sumokama iš mokinio krepšeliui skirtų lėšų ir tokia situacija nesikeis.

„Mokykloms, pasirinkusioms naudoti e-dienyną, paslauga kainuoja 14,48 Eur arba 28,96 Eur priklausomai nuo joje besimokančių mokinių skaičiaus. Taigi per metus mokestis už TAMO dienyną iš vieno mokinio krepšelio nesiekia nė 1 euro. Ir po susitikimo galime užtikrinti, jog jokių papildomų rinkliavų ar mokesčių įvesti neketinama“, - po susitikimo pranešime spaudai teigė A. Baltaduonis.

Susitikimo metu buvo kalbėta, kad būtina ir toliau kurti bei plėtoti įrankius, palengvinančius mokytojų darbą ir efektyvinančius ugdymo procesus. Jau naujaisiais mokslo metais bus pristatytas integruotas TAMO dienyno mokinių registro modulis, kuris sumažins administracinio darbo krūvį mokytojams bei užtikrins tikslų ir greitą informacijos apsikeitimą su atsakingomis institucijomis.

TAMO grupė yra įsitraukusi į mokinių ugdymo priemonių kūrimą ir nuolatos ieško naujų bei technologiškai pažangių būdų, kaip motyvuoti vaikus mokytis, siekti geresnių rezultatų. Grupės sukurti produktai: EMA elektroninės pratybos, kurių dėka mokytojai gali diferencijuoti mokiniams skirtas užduotis pagal pasiekimų lygius bei motyvuoti vaikus mokytis. Taip pat šiuo metu vyksta projektas „Egzaminatorius.lt BANDOMASIS“, kuris leidžia mokiniams nemokamai įsivertinti savo žinias ir gebėjimus sprendžiant bandomuosius ekspertų sudarytus biologijos, matematikos ir istorijos egzaminus.