Sėkmingi metai

„Mano siekis yra tapti pasaulio sportinių šokių čempione ir taip išgarsinti Kauną ir Lietuvą. Bet kai šoku, apie konkrečią vietą tikrai negalvoju. Tai trukdytų atsipalaiduoti ir šokti būtų neįdomu. Tiesiog džiaugiuosi šokiu ir tikiu, kad viskas bus gerai“, – sakė šešiolikmetė I. Šekaitė.

Tarptautiniuose sportinių šokių turnyruose nuo 7 metų amžiaus kasmet dalyvaujanti I. Šekaitė ir jos šokių partneris bendraamžis K. Burneika tikslo link eina stebėtinai nuosekliai ir atkakliai.

Pastarieji keleri metai – bene sėkmingiausi. Daugiausiai meistriškumo ir valios reikalaujančioje dešimties šokių rungtyje pernai pasaulyje jie buvo treti (jaunių II amžiaus grupė). Toks pat pasiekimas ir standartinių šokių rungtyje.

Naujas etapas

Šiais metais šokėjai iš Kauno perėjo į jaunių kategoriją, kurioje varžosi brandesni ir gerokai daugiau patirties turintys šokėjai nuo 16 iki 19 metų.

„Mes dar šešiolikmečiai, todėl buvo nerimo, kaip seksis tarp vyresnių porų. Bet, atrodo, viskas bus gerai“, – sakė I. Šekaitė ir parodė bronzos medalį, iškovotą jaunių grupės kategorijoje.

Trečiąją vietą šešiolikmečiai kauniečiai neseniai iškovojo Štutgarte (Vokietija) vykusiame kasmetiniame tarptautiniame turnyre, kuriame varžosi pasaulyje stipriausios sportinių šokių poros. Štutgarte kauniečiai pranoko senai anglų šokėjų dinastijai priklausančią ir daug tarptautinių pasiekimų turinčią Gleno Richardo Boyce ir Caroly Janes porą. Už kauniečių liko praėjusių metų lotynų šokių pasaulio čempionai rusai Artiomas Nasretdinovas ir Elizaveta Semaško.

Pirmąją vietą Štutgarte laimėjo rusų šokių mokyklos atstovai – šiuo metų ryškiausios šios šalies sportinių šokių žvaigždės – Semionas Kržanovskis ir Elizaveta Lykina.

Rengiasi į Maskvą

Dabar kauniečių laukia pasaulio čempionatas, kuris vyks ateinantį spalį Maskvoje. Gal šįkart pavyks pranokti rusus?

„Tik ne Maskvoje, – šyptelėjo I. Šekaitė. – Rusai turi ne tik genialią šokių mokyklą, tradicijas, labai talentingus šokėjus, bet ir įtakingos šokėjų bendruomenės palaikymą, ypač tuomet, kai varžybos vyksta Rusijoje. Planus iškovoti auksą atidedame kitiems metams, kai būsime brandesni, labiau patyrę ir aplinkybės gal bus palankesnės“, – sakė I. Šekaitė.

Savo meistriškumą I. Šekaitė ir K. Burneika nuolat tobulina pas garsius užsienio šalių trenerius. Tačiau labai vertina ir lietuvių meistrus – Jūratę ir Česlovą Norvaišus, Editą Daniūtę.

Puiki smuikininkė

„Neseniai lankėme specialias pamokas pas Norvaišas. Labai patiko, kad daug dėmesio buvo skiriama ne šokio technikai blizginti, bet mitybos, poilsio režimui, šokių partnerių psichologijai“, – pabrėžė šešiolikmetė.

I. Šekaitė mokosi (Kauno „Varpo“ gimnazijoje) vien dešimtukais, be to, dar mėgsta tapyti ir griežia smuiku – 2011 metais Italijoje vykusiame tarptautiniame jaunųjų atlikėjų kamerinės muzikos konkurse „Giovani virtuosi“ kaunietei įteiktas specialus apdovanojimas už artistiškumą.

Ankstesni I. Šekaitės ir K. Burneikio pasiekimai sportiniuose šokiuose: daugkartiniai savo amžiaus grupių Lietuvos čempionai, tarptautinių šokių varžybų „Gintarinė pora“, „Tallin Inernational Open Cup 2012“, „Baltic Grand Prix“, „Polish Open 2013“, „Riga City Cup 2014“, „German Open Championships“ bei Pasaulio sportinių šokių turnyro „Magic Dance 2014“ prizininkai.