„Aukštojo išsilavinimo prieinamumas lyderiaujančiame šalies universitete neturėtų būti nulemiamas šeimos finansinės padėties, turimos negalios ar aplinkybių, kurios nepriklauso nuo pačių abiturientų motyvacijos ar talento“, – sakė VU bendruomenės reikalų prorektorė Birutė Švedaitė-Sakalauskė.

Aplikuoti stipendijoms VU interneto puslapyje bus galima nuo birželio 1 dienos. Tam VU numatęs keletą kriterijų, kuriuos turės atitikti stipendijos sieksiantys būsimi studentai.

Vienas iš pagrindinių kriterijų – kad kandidato ar jo šeimos pastarųjų trijų mėnesių pajamų vidurkis nebūtų didesnis nei 350 eurų, taip pat stipendijos sieksiantis asmuo VU studijų programą turės būti nurodęs pirmu pageidavimu. Tačiau yra ir kitų kriterijų.

„Šią stipendiją galės gauti tie, kuriems jos reikia labiausiai. Svarbu paminėti, kad pirmą kartą Lietuvoje į šią stipendiją galės pretenduoti ir asmenys, kurie šeimoje universitetinio išsilavinimo sieks pirmieji. Tai atlieps socialinės atskirties mažinimo būtinybę, kuri ypač aktuali Lietuvos regionuose“, – teigė B. Švedaitė-Sakalauskė.

Stipendija bus išmokama kas mėnesį, į nurodytą studento sąskaitą 10 mėnesių pervedant po 200 eurų.