Šventė pradėta trankia skautiška eisena miesto bulvaru bei tradicine rikiuote, kurios metu pagerbta lietuviškajai skautybei nusipelniusi Venclauskių šeima; Šiaulių miesto garbės pilietei skautininkei Gražbylei Venclauskaitei buvo įteiktas Lelijos ordinas – už nuopelnus Lietuvos skautijai ir visam skautiškam judėjimui. Šiais metais Gražbylei sukanka 100 metų, tad pelnytai ją galima vadinti ir vyriausia Lietuvos skaute.

Šventės programa vėliau vyko amžiaus grupėmis: jaunesni skautai ugdė orientavimosi įgūdžius ir bandė surasti įvairias lankytinas miesto vietas, kur kalė monetas, šifravo tekstus senu telegrafu, domėjosi, kaip veikia saulės laikrodžiai ir kt. Vyresnieji, pasiskirstę nedidelėmis grupelėmis, dalyvavo pirmosios pagalbos ir ugniagesių pradžiamokslio varžybose.

Tokios  šventės – proga vis kito miesto skautams susipažinti su didelių renginių organizavimu, o vietiniams gyventojams – su skautų veikla. Organizatoriams tai - iššūkis ir kartu sukauptos patirties išbandymas – šalia tradicinių skautiškų veiklų, prisistatyti visuomenei.

Šventė vykdyta įgyvendinant Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos lėšomis finansuojamą/dalinai finansuojamą projektą TAPK („Neformaliojo švietimo paslaugų rėmimo sistemos sukūrimas savivaldybėse"), kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Apie Lietuvos skautiją

Lietuvos skautija yra didžiausia skautus vienijanti organizacija Lietuvoje. Joje veikia per 2500 skautų visose Lietuvos apskrityse. Lietuvos skautija yra nepolitinė, ne pelno siekianti, savanoriška jaunimo organizacija. Organizacijos pagrindinis siekis – ugdyti jaunus žmones, siekiant jų, kaip individų, atsakingų piliečių, ir jų, kaip vietinės, nacionalinės ir tarptautinės bendruomenės narių, pilno fizinio, intelektinio, socialinio ir dvasinio potencialo išraiškos.
 

Lietuvos skautija yra pripažinta Pasaulinės skautų judėjimo organizacijos (WOSM) narė. Pasaulyje yra daugiau nei 28 milijonai skautų ir skaučių, jaunimo ir suaugusiųjų, 160-yje šalių ir vietovių. Per visą skautijos istoriją judėjimui priklausė per 580 milijonų žmonių. Tai didžiausias jaunimo judėjimas pasaulyje.

Skautų susitikimas