Seimo nariai registravo nutarimo projektą, kuriuo imtis veiksmų prieš patyčias raginama Vyriausybė. Ministrų kabinetui siūloma užtikrinti, kad visose Lietuvos mokyklose nuolatos veiktų bent viena smurto ir patyčių prevencijos programa, taip pat užtikrinti tam reikalingą finansavimą.

Projekto aiškinamajame rašte pažymima, kad net du iš trijų Lietuvos mokinių susiduria su patyčiomis, o emocinės pagalbos telefonu linijų statistika atskleidžia, jog praėjusiais metais dėl patyčių būtent mokyklose vaikai skambino du kartus dažniau nei dėl patiriamų patyčių kitose aplinkose.

Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad skirtingoms vaikų amžiaus grupėms pritaikytas prevencines programas, sprendžiančias patyčių, smurto ir agresijos problemas, taiko tik kas antra šalies mokykla.

„Apie tai, kokia grėsminga patyčių problema bent kartą metuose kalba visa Lietuva. Neretai rūpestis tuo ir baigiasi, nes iki šiol kalbėjimas su už švietimo politikos įgyvendinimą atsakingais pareigūnais, pasiūlymai ko imtis   – rezultato nedavė. Todėl ir nusprendžiau sutelkti skirtingų partijų atstovus imtis atsakomybės. Nes neabejoju, kad daugumai svarbu, kokią jaunąją kartą Lietuvai užauginsime. Aš norėčiau, kad tai būtų laisvi ir laimingi žmonės“, –  sakė nutarimą inicijavęs Seimo narys Liutauras Kazlavickas.

Tarp pataisos iniciatorių - buvęs švietimo ministras liberalas Gintaras Steponavičius, Seimo Sveikatos reikalų komiteto vadovė „darbietė“ Dangutė Mikutienė, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkė socialdemokratė Kristina Miškinienė, kiti parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (131)