Praėjusiais metais mieste trys mokyklos prijungtos prie kitų ugdymo įstaigų. Šiemet mokyklų tuštėjimo metas Šiauliuose tęsiasi. Sunku sudaryti klases, nes mažėja mokinių. O mažėjant mokinių, darbo vietas priversti palikti pedagogai.

Rugsėjo 1-osios skambutis, ko gero, jau nebeskambės Centro, Saulės, Lieporių pradinėse ir Vijolių vidurinėje mokyklose. Reorganizavus šias ugdymo įstaigas padaugės sunkiai eksploatuojamų pastatų, bedarbių gretas papildys apie 20 mokytojų. Darbo vietas gali prarasti ir kai kurių mokyklų vadovai.

„Kai sujungiame mokyklas, atleidimo efektas neigiamas. Atleidimo objektas koncentruojasi būtent tose mokyklose, o čia yra blogiausia. Ir kolektyvai, ir vadovai priešinasi. Ir aišku, tas dalykas, kad sujungiant nelieka ir vieno vadovo“, – kalbėjo Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius.

Pasak miesto vadovų, mokyklas tenka sujungti, nes tai vienas iš būdų sutaupyti lėšų – sumažėtų ūkio, administravimo išlaidos. Tačiau, prieš priimant galutinį sprendimą, dar siekiama išklausyti ir mokyklų vadovų, bendruomenės siūlymų.

Politikai tikina, kad reorganizuojant šias mokyklas, ūkio išlaidos turėtų sumažėti maždaug ketvirtadaliu milijono litų per metus, o sujungus mokyklų administracijas būtų galima sutaupyti dar apie 100 tūkstančių.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)