Aviamodeliavimo būrelio vadovas Vytautas Steponavičius sako, kad šį darbą dirba apie trisdešimt metų, mokyti vaikus labai patinka, patinka dalyvauti šventėse, kur vaikai į orą pakelia savo pagamintus modeliukus, patinka matyti, kiek daug džiaugsmo aviamodeliavimas teikia visiems aplinkiniams ir  auklėtiniams. Tačiau nusprendė mesti pamėgtą darbą.

„Praėjo skrupulai, kaip aš be to gyvensiu, praėjo mintys, kaip palikti vaikus, darbą, kurį dirbau 30 metų. Nebegaliu leisti iš savęs tyčiotis ir dirbti už kelis šimtus litų. Reikia ieškoti vietos,kur pradėti viską iš naujo“,- motyvus, kodėl meta mėgstamą darbą paaiškino būrelio vadovas.

Kiti pedagogai iš darbo šioje ugdymo įstaigoje išeina dėl tos pačios priežasties- beveik 600 litų sumažinta alga jau žemina pedagogo orumą.

Šiaulių jaunųjų technikų stoties direktorius Jonas Vaičaitis sako, kad būrelius, kuriems vadovauti atsisako mokytojai, matyt, iš vis uždarys. Nes nėra kaip priimti net ir pusvelčiui sutinkančių dirbti naujų žmonių.

Atleidžiamiems vadovams sumokėjus išeitines, pinigų nebelieka niekam.

Tokios yra Šiaulių valdžios taupymo pasekmės neformaliojo ugdymo srityje, teigia ir kitų popamokinės veiklos įstaigų darbuotojai.

Šiaulių moksleivių namuose - panašios nuotaikos. Čia daugiausia algos apkarpytos aukščiausios kvalifikacijos darbuotojams- šokių, muzikos, floristikos, fotografijos būrelių vadovams. Jie paaiškino, kad pabaigs sezoną, sudalyvaus visuose festivaliuos, kurie numatyti iki rudens. O toliau nežinia.

Direktorė sako nežinanti, kokius būrelius rudenį pasiūlys mažiesiems šiauliečiams, mat vaikų mėgstamiausi mokytojai žada darbą mesti nuo rudens, ne vienas pareiškė jau susikrovęs lagaminus ir darbo ieškos tikrai ne Šiauliuose ir gal net ne Lietuvoje.

Tokia taupymo programa - algų mažinimas trečdaliu -Šiauliuose prasidėjo suskaičiavus, kad miesto biudžete trūksta apie 30 milijonų litų. Dabar jau galima skaičiuoti, kiek vaikų neteks galimybės iš vis lankyti bet kokį būrelį po pamokų, mat jų arba nebus, arba jie kainuos neįkandamas tėvams sumas.

Mažindami vadovams algas, Šiaulių politikai pakėlė ir būrelių kainas. Kad jie išsilaikytų iš tėvų mokamų pinigų, skaičiuojama, kainas reikėtų kelti dešimteriopai. Vargu ar įmanoma net įsivaizduoti, kad tėvai išgalėtų mokėti už vaikų būrelius, pvz. 400 litų per mėnesį.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją