„Privačiame sektoriuje, koks verslas bebūtų (...) yra pelno siekimas ir čia (kainas, – ELTA.) reguliuoja rinka“, – „Žinių radijui“ kalbėjo L. Graužinienė.

Vilniuje nuo rudens pradėjus taikyti 100 eurų kompensacijas lankantiems privačius darželius, sostinės savivaldybė pradėjo kai kurių privačių darželių patikrinimą, nes iš jų negavo informacijos apie pasirašytas sutartis ir likusias laisvas vietas. Naujienų portalo DELFI teigimu, pasinaudodami tuo, kad savivaldybė priėmimo į darželį kainas ims stebėti tik tuo rugsėjo 1 dienos, kai kurie darželiai jau dabar galimai jas pakėlė dangstydamiesi papildomomis išlaidomis.

Loreta Graužinienė
Pasak Seimo vadovės, kompensacijų privatiems darželiams skyrimo mechanizmas nebuvo iki galo apgalvotas, todėl Vilniaus miesto savivaldybei reikėtų rasti netiesioginį būdą stebėti ir reguliuoti kainas privačiuose darželiuose.

„Aš manau, kad jis tikrai su savo komanda, pasitelkęs ekspertus, galėtų išanalizuoti pačią skyrimo tvarką, mūsų įstatymus, kurie leidžia tam tikra prasme įsikišti į šio proceso reguliavimą“, – sakė L. Graužinienė.