Už tai balsavo 64 Seimo nariai, prieš buvo septyni ir susilaikė keturi parlamentarai.

Nutarimu siūloma LEU, A.Stulginskio universitetui ir VDU iki kovo pateikti Seimui universitetų reorganizavimo planą ir reorganizavimo sąlygas. Pertvarka bus baigta, kai Seimas kaip steigėjas po reorganizacijos patvirtins naują Vytauto Didžiojo universiteto statutą.

Nutarime taip pat įrašyta, kad dabartiniams LEU studentams turi būti sudarytos galimybės baigti mokslus Vilniuje, o universitetui valstybės patikėtas nekilnojamas turtas baigus reorganizaciją bus perduodamas Vyriausybei.

LEU gruodį sulaukė antro neigiamo vertinimo iš eilės ir nuo liepos planuojama stabdyti jo vykdomas studijas. Konservatorius Andrius Kubilius buvo registravęs siūlymą, kad LEU būtų likviduojamas, o ne jungiamas prie VDU, tačiau Seimas tam nepritarė. Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė yra sakiusi, kad toks scenarijus būtų, jei Seimas nepritartų Kauno universitetų jungimui.

Seimas taip pat ketvirtadienį pritarė Lietuvos sporto universiteto (LSU) prijungimui prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU). Sporto universiteto bendruomenė su tuo nesutinka ir nori išlaikyti autonomišką statusą.

Vyriausybėje lapkritį patvirtintas visų universitetų pertvarkos planas. Įgyvendinus Vyriausybės siūlomas valstybinių universitetų tinklo optimizavimo plano įgyvendinimo priemones, 14 valstybinių universitetų būtų pertvarkomi į devynis.