„Šį pažadą mes privalėsime įgyvendinti ir tai garantuoja keli momentai. Pirma, pradėjus taikyti, vadinamąją, pensijų indeksavimo sistemą, dalimi pensijos padidės nuo sausio 1 dienos. Kalbant apie liepos 1-ąją, kad pasiektume tą 40 eurų pažadą, reikia surasti ir turėti, aišku, finansavimo šaltinį. Vyriausybėje ir programoje yra konkretūs pamąstymai, iš kur“, – sakė tiesioginėje DELFI konferencijoje viešėjęs paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis.

Dar antradienį jis sakė susitikęs ir su naujais ministrais, su kuriais kalbėjo, kad tai yra visų jų atsakomybė – ne vien socialinės apsaugos ir darbo ar finansų srities specialistų.

„Pažadai, padalinti be konkrečių finansavimo šaltinių, turbūt suvokiame, kad, na, jie sunkiai įgyvendinami. Dėl to, jei žiūrėsime į valstybės valdymą horizontaliai – tai visos Vyriausybės reikalas – mes tuos pažadus turėsime įgyvendinti ir rasime, kaip“, – aiškino S. Skvernelis.

Tuo metu konferencijoje taip pat viešėjęs LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis pridūrė, kad tai – ne tik Vyriausybės, bet ir visuomenės rūpestis. Jis kreipėsi į slepiančius mokesčius, vartojančius kontrabandines prekes, pateisinančius šešėlinę ekonomiką ir aiškino besitikintis iš visų piliečių solidarumo.

DELFI primena, kad LVŽS kandidatas į socialinės apsaugos ir darbo ministrus Vilniaus arkivyskupijos „Caritas“ vadovas L. Kukuraitis prisipažino nesąs įsigilinęs į šį klausimą.

„Reikia susirinkti Vyriausybei ir kartu spręsti, žiūrėti. Pats kabinetas turės įtakos Vyriausybės programos turiniui“, – pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams sakė kandidatas.