„Siekiame studentams sudaryti sąlygas, kad jeigu jums nepasisekė, jūs ne tą pasirinkote, jūs turite galimybę pereiti – net valstybiniu mastu leidžiama pereiti, net krepšelius gali persinešti į kitą studijų programą“, - sakė A. Daniūnas.

Pasak jo, nors visi mokslai yra svarbūs, tikslieji mokslai tampa pagrindine ekonomikos varomąja:

„Ir humanitariniai, ir socialiniai, ir technologijos mokslai yra svarbūs. Jeigu jie nebūtų svarbūs, jie būtų kažkur nunykę, jų tiesiog nereiktų ir viskas. Tad neturėtume daryti priešpriešos tarp atskirų mokslo sričių. Visgi žiūrint į tendencijas Vakarų šalyse, technologijos mokslai, tikslieji mokslai tampa vis svarbesni, todėl kad jie yra pagrindinė varomoji jėga mūsų ekonomikos, mūsų klestėjimo“, - laidoje „Ryto espresso“ sakė A. Daniūnas.

Pasak jo, tiksliesiems mokslams, ypač Lietuvoje vienu laiku buvo skiriama per mažai dėmesio. Dabar, anot A. Daniūno, ši klaida yra šiek tiek taisoma.

„Kita, dar didesnė problema yra tai, kad mes viduriniame moksle matematikai, kitiems tiksliesiems mokslams skiriame per mažai dėmesio. Po to, net universitetuose jaunimui turime gelbėti tuo, ko jie neišmoko vidurinėje mokykloje“, - kalbėjo A. Daniūnas.

Visą laidos „Ryto espresso“ įrašą klausykite čia.