Studijuojate jau ištisus mėnesius, o priešakyje dar nematyti jokio egzamino? Tai tikriausiai nepriklauso nuo šalutinio darbo ar intensyvios studijų programos, mano socialinių mokslų atstovas W. Habermehlis: „Neturintiems visaverčio seksualinio gyvenimo reikia daugiau laiko studijoms“.

Jo instituto GEWIS tyrimai parodė, kad reguliarūs lytiniai santykiai žymiai pagerina protinės veiklos rezultatus ir netgi gali turėti teigiamos įtakos baigiamiesiems balams. Tie, kad šiuo atveju susilaiko nuo sekso, „greitai susitraukia ir išsibalansuoja“.

W. Habermehlis iš tikro turėtų tai žinoti: garsusis filosofas save vadina „seksologu“ ir jau 20 metų tiria lytiškai pilnai subrendusių vokiečių porų elgesį. Žinoma, seksualinis elgesys, jo teigimu, yra tik vienas iš faktorių, turintis poveikį studijų eigai. „Tačiau jis yra svarbesnis nei, pavyzdžiui, mityba“, – yra įsitikinęs vokiečių mokslininkas.

Vis tik yra šiokia tokia paguoda sekso abstinentams: vadinamasis proto bokštas gali, anot W. Habermehlio, taip pat kažkuo tapti, nors ir retai klauso gamtos balso. „Immanuelis Kantas mažai arba išvis neužsiminėjo seksu ir vis dėlto buvo genialus“, – pažymi jis.