„Tie procesai, kurie yra prasidėję, teikia vilties, kad turėsime bent jau kryptis, kuriomis aukštosios mokyklos judės. Vasario 20-ąją mes jau turėsime jų pasiūlymus, tuomet žiūrėsime, kokia reikalinga Vyriausybės ir Seimo intervencija. Aš manau, studentams kol kas reikia rinktis tas studijų kryptis ir programas, kur jiems širdis sako, kad čia yra mano pašaukimas“, – žurnalistams studijų mugėje Vilniuje sakė S. Skvernelis.

Kaip ir švietimo ir mokslo ministrė, Vyriausybės vadovas tikino, kad pasirinkusieji bet kurią šiemet siūlomą studijų programą ją tikrai galės baigti net ir po aukštųjų mokyklų reformos.

Jis teigė, kad Vyriausybė garantuoja, jog nepriklausomai nuo pasirinktų programų būsimieji studentai baigs „kokybiškai kitokius universitetus ir mokyklas“.

Anot jo, tai galėtų būti stimulas abiturientams likti mokytis Lietuvoje ir patiems tapti aukštojo mokslo reformos dalyviais.

Kartu Vyriausybės vadovas tikino, kad pirmosios reakcijos dėl būsimos pertvarkos jį nuteikia optimistiškai.

„Dabartiniai signalai, tokios galbūt atmetimo reakcijos, kad ne, viskas gerai, teikia vilties, kad turėsime alternatyvių pasiūlymų ir ne vieną. Tai irgi parodys akademinės bendruomenės brandą ir gebėjimą pakilti nuo savo siaurų asmeninių interesų į aukštesnį, galbūt valstybinį lygmenį“, – sakė premjeras.

Sausį su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene žurnalistams pristatydamas planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką S. Skvernelis sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius.

Premjeras ir ministrė taip pat sakė, kad dėl aukštojo mokslo institucijų tinklo pertvarkos laukiama pačių institucijų iniciatyvų.