Trečiadienį Prezidentūros rūmų Baltąją salę buvo "okupavę" 2003 metų tarptautinių olimpiadų ir konkursų prizininkai, dalyviai, jų mokytojai, komandų vadovai ir rėmėjai. Per ceremoniją moksleiviai suskubo ne vien tik pasakyti padėkos žodžius savo mokytojams, valstybės vadovams, bet ir įrodyti šmaikštumą, pasigirti laimėjimais ne tik žinių, bet ir lažybų srityje.

2003 metų "derlius" įvairiose pasaulio žinių varžybose Lietuvai buvo neblogas. Sidabro ir bronzos medaliai laimėti moksleivių Chemijos ir Informatikos olimpiadose, bronzos medaliai - Matematikos olimpiadoje. Diplomai iškovoti Pasaulinėje studentų matematikos olimpiadoje, Europos Sąjungos jaunųjų mokslininkų konkurse. Pirmąją vietą Lietuvos studentai laimėjo ir Pasaulio Hewlett-Packard verslo varžybose Barselonoje.

"Lietuvai reikalingas ir Jūsų protas, ir Jūsų širdys, ir Jūsų pasiekimai", sakė Prezidentas R. Paksas, dėkodamas jauniesiems talentams už Lietuvos vardo garsinimą.

Susitikime, vykusiame tarptautinės Mokytojo dienos išvakarėse, Prezidentas tarė padėkos žodžius ir jaunųjų talentų ugdytojams - mokytojams.

"Aš žinau, kad valstybė daug skolinga mokytojams", kalbėjo valstybės vadovas. Kartu R. Paksas sakė tikįs ateisiant tą dieną, kai žodis "Mokytojas" bus rašomas iš didžiosios raidės.

Olimpiadų ir konkursų nugalėtojams, prizininkams Prezidentas dovanojo knygas "Lietuva iki Mindaugo", jų mokytojams - vardinius automatinius plunksnakočius, komandų vadovams - Atminimo medalius.

Švietimo ir mokslo ministras Algirdas Monkevičius specialias ministerijos atminimo dovanas įteikė visiems moksleivių ir studentų olimpiadų, konkursų, debatų čempionatų dalyviams.

Kad jaunieji net tik mąslūs, bet ir šmaikštūs, neieško žodžio kišenėje buvo įrodyta ir improvizuotose debatuose olimpinio devizo tema: "Kas svarbiau - dalyvauti ar nugalėti". Netikėtai išaiškėjo ir lažybų nugalėtojas.

1996 metų moksleivių matematikų olimpiados vicečempionas, 1999 m. studentų olimpiados I laipsnio diplomo laimėtojas, o dabar Vilniaus universiteto magistrantas Giedrius Alkauskas prisipažino trečiadienį laimėjęs lažybas ir... 10 litų. Mat jam ranką sveikindamas paspaudė jau trečiasis Lietuvos Prezidentas. Kažkada, kaip aiškino pats Giedrius, jis su draugu buvo susilažinęs, kad jam ranką paspaus net trys Lietuvos Prezidentai. Po 1996 m. matematikų olimpiados G. Alkauską sveikino Prezidentas Algirdas Brazauskas, po 1999 studentų olimpiados - Prezidentas Valdas

Adamkus. Trečiadienį kaip Lietuvos studentų matematikos komandos vadovui G. Alkauskui ranką paspaudė Prezidentas R. Paksas.