„Prastos studentų buities sąlygos bendrabučiuose tikrai yra žinomos, todėl noriu patvirtinti, kad konsolidacijos procese lėšos už parduotą perteklinį aukštųjų mokyklų turtą bus grąžintos aukštajam mokslui. Visų pirma - tai studentų bendrabučių renovavimui, ypač kalbant apie vidaus renovaciją, kuri iki šiol buvo antrame plane“, - studentams pažadėjo Premjeras.

Premjeras taip pat sutiko su būtinybe skirti papildomą finansavimą skatinamosioms studentų stipendijoms. Sutarta ateityje toliau bendradarbiauti, siekiant pasirašyti susitarimą tarp studentų ir Vyriausybės, kuris apibrėžtų šių stipendijų kilimą.

Pasak Vyriausybės spaudos tarnybos pranešimo, taip pat buvo aptartas ir opus negalią turinčių studentų klausimas. Pagal šiandieninį reglamentavimą, siekdami tikslinės stipendijos dėl negalios, šie studentai negali turėti akademinių skolų. Ministras Pirmininkas sutiko su principine nuostata, kad akademiniai pasiekimai turi būti atskirti nuo pagalbos studentui dėl negalios, ir pažadėjo artimiausiu metu peržiūrėti šį reglamentavimą.