CV-Online teigimu, 2011 m. spalį užfiksuotas studentų skaičius Lietuvoje viršija 180 tūkst. Karjeros portale www.cvonline.lt iš 4,9 tūkst. darbo pasiūlymų yra 30 praktikos skelbimų (lapkričio 21d. duomenimis). Tuo tarpu CV-Online duomenų bazėje iš 8 tūkst. užsiregistravusių 18-24 metų amžiaus studentų tik 9 procentai turi darbą, visi kiti ieško darbo arba bent jau praktikos.

„Idėja sukurti nemokamų praktikos skelbimų kategoriją kilo, kai pastebėjome vis dažnėjančią susikalbėjimo tarp darbdavių ir ieškančiųjų darbo stoką ir, kad pagaliau reikia imtis priemonių situacijai pakeisti. Jauni žmonės (18-24m.) ieškodami darbo susiduria su pagrindine problema - neatitinka pagrindinio darbdavių reikalavimo - „Reikalinga bent … (1,2,3) metų darbo patirtis” (kitus reikalavimus atitinka). Tik pavienės įmonės ieško ir priima praktikantus. O iš kur studentui gauti darbo patirties, jei darbdaviams jis nereikalingas? Užburtas ratas“, - sako CV-Online LT, UAB verslo plėtros vadovė Danguolė Augustinienė.

Pasak D.Augustinienės - įmonės nori jaunų, ambicingų darbuotojų su darbo patirtimi, bet bijo priimti studentus praktikai atlikti. Darbdaviai priimdami praktikantus galėtų užsiauginti specialistus,investuojant tik šiek tiek laiko. Įmonės galėtų pasinaudoti jaunimo energija, žiniomis, aktyvumu. Gaila, bet to nėra. Studentas gali būti gera investicija, kuri neilgai trukus įmonei kurs pridėtinę vertę.

Bendrovė savo iniciatyvą vadina socialine, nes tiki, kad pagerėjus praktikantų priėmimui jiems atsivers galimybės daryti karjerą jauniems žmonėms, o taip bus užtikrintas tęstinumas darbo rinkoje, jaunimui sumažės pagundos emigruoti ir kt.