Tarptautinė liaudies meno organizacija jungia liaudiškos muzikos mėgėjus visame pasaulyje. Kasmet rengiama daugybė festivalių, liaudies kultūros seminarų, parodų ir kitų renginių. Jau ketveri metai Šiaulių universiteto liaudiškos muzikos ansamblis „Saulė“ yra įstojęs į šią organizaciją, todėl kasmet sulaukia daug kvietimų dalyvauti įvairiuose projektuose, festivaliuose.

Slovėnijoje festivalio koncertai ir kiti renginiai vyko net keturiuose miestuose, todėl kiekvieną dieną teko nemažai keliauti, kasdien surengiant po 2–3 koncertus. Krūvis buvo tikrai nemažas. O kur dar vakaronės ir repeticijos.

Visur šiauliečių studentų pasirodymus Slovėnijoje lydėjo sėkmė ir šilti žiūrovų aplodismentai. Labiausiai žavėjo lietuvaičių atlikti šokiai „Šventinė polka“, „Mintinis“, „Ūsanykas“, „Senbernio polka“, instrumentinė kompozicija „Nei velnias, nei gegutė“, ansamblio meno vadovo D. Daknio aranžuotos lietuvių liaudies dainos. Festivalio vakaronių metu lietuviai pamokė šeimininkus ir svečius lietuviškų tradicinių šokių, patys pasimokė iš kitų. Festivalio dalyviams buvo suteikta puiki galimybė pamatyti Slovėnijos kaimus ir miestelius, kurie šiuo metų laiku buvo pasipuošę žydinčiais sodais ir skaisčia žaluma.

Paskutinę festivalio dieną visus festivalio dalyvius priėmė Novo mesto meras. Iškilmingo priėmimo metu ŠU studijų prorektorius J. Pabrėža, pakvietė slovėnus atvykti į Lietuvą, buvo pasikeista atminimo dovanėlėmis.

Po festivalio „Saulės“ ansamblis turėjo kelias laisvas dienas, todėl nutarė pasižvalgyti po Slovėnijos Alpes, kelionės metu buvo aplankyti Austrijos miestai Viena, Gracas, Klagenfurtas.

Šiais mokslo metais „Saulės“ kolektyvas daug koncertavo Lietuvoje, surengė koncertus ne tik Šiauliuose, bet ir Kaune, Utenoje, Vilniuje, Anykščiuose, Kuršėnuose, kitose vietose.

Ansamblio nariai džiaugiasi, kad išvykai pritarė Universiteto administracija ir studentų vadovybė, skyrusi dalį lėšų kelionei. Dalį lėšų išvykai teko surinkti patiems ansamblio dalyviams. Festivalio metu nakvyne ir maitinimu pasirūpino jo organizatoriai.

Sėkmingos koncertinės išvykos į tarptautinį festivalį Slovėnijoje rezultatas – pasiūlymai „Saulei“ dalyvauti muzikiniuose renginiuose Škotijoje ir Prancūzijoje.