Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) penktadienį pranešė, kad pasibaigus pagrindiniam priėmimui sutartis su aukštosiomis mokyklomis studijuoti universitetuose pasirašė per 14 tūkst. jaunuolių, iš jų 7001 - valstybės finansuojamuose vietose, 7872 - už savo lėšas.

Daugiausia - 2006 - pirmakursiai už valstybės lėšas studijuos Vilniaus universitete, 1043 jaunuoliai nutarė čia mokėti už savo mokslą. Sutartis su Kauno technologijos universitetu studijuoti valstybės lėšomis pasirašė 1287 pirmakursiai, savo lėšomis - 547.

Tuo metu daugiausia - 1259 - studentus į valstybės nefinansuojamas vietas priėmė Mykolo Romerio universitetas. Studijuoti valstybės lėšomis sutartis su šia mokykla tepasirašė 280 jaunuolių.

Su kolegijomis sutartis sudarė per 8,6 tūkst. pirmakursių. Iš jų 5111 studijas finansuos valstybė, 3504 už jas mokės patys.

Su Vilniaus kolegija 1230 pirmakursių pasirašė sutartis studijuoti valstybės finansuojamuose vietose, su Kauno kolegija - 1011.

Likusios laisvos vietos turėtų paaiškėti apie pietus, BNS informavo LAMA BPO.

Penktadienį prasideda papildomas priėmimas į aukštąsias mokyklas.

Šiame bendrojo priėmimo etape bus išdalintos per pagrindinį priėmimą likusios laisvos studijų vietos.

Papildomame priėmime gali dalyvauti tie, kurie užsiregistravo LAMA BPO informacinėje sistemoje iki liepos 21 dienos.

Papildomame priėmime asmeniui galima dalyvauti tik dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos, jeigu jis jau pasirašė valstybės finansuojamų arba tikslinio finansavimo studijų sutartį su aukštąja mokykla arba gavo studijų stipendiją. Jeigu stojantysis pasirašė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla arba jeigu negavo ar nepriėmė jokio kvietimo studijuoti per pagrindinį priėmimą, jis gali siekti tiek valstybės finansuojamos, tiek valstybės nefinansuojamos studijų vietos (ir studijų stipendijos).

Šiame etape stojantieji turi registruoti atnaujintus prašymus priimti studijuoti į universitetinių ar koleginių studijų programas, kuriose dar liko laisvų vietų.

Kvietimai studijuoti bus paskelbti rugpjūčio 6 dieną.

Papildomame etape galima pretenduoti į švietimo ir ugdymo grupės studijų programas. Asmenys, kurie nedalyvavo pagrindinėje motyvacijos vertinimo sesijoje, motyvaciją galės pasitikrinti rugpjūčio 4 dieną.