Minėtas įstatymas leidžia darbdaviams pirmuosius dvejus darbo metus atleisti jaunus žmones iš darbo nepateikus motyvų. Tam nepritariantys studentai ir moksleiviai Prancūzijoje antradienį organizuoja streikus, kuriuos palaiko ne tik visos Prancūzijos profsąjungos bei opozicinės kairiosios partijos, bet ir kitų šalių jaunimo organizacijos.

Vakarop prie Prancūzijos ambasados Vilniuje piketą rengiančių jaunimo organizacijų atstovai vidurdienį dar neturėjo leidimo piketuoti, derino galimybę susitikti su Prancūzijos ambasadoriumi Lietuvoje.

Kaip DELFI teigė LPSK Jaunimo Centro koordinatorė Ramunė Motiejūnaitė, palaikydami prancūzų jaunimą kovoje prieš dešiniųjų vyriausybės bandymus sunaikinti socialinės valstybės laimėjimus, akcijos dalyviai prie ambasados skanduos lietuviškus ir prancūziškus šūkius, atsineš transparantus su užrašais „Ne jaunimo diskriminacijai ir taip socialiniam teisingumui“, „Lietuvių jaunimas prieš Prancūzijos jaunimo teisių varžymą“ ir kitus.

Balandžio 4 dieną surengti demonstracijas prie Prancūzijos ambasadų savo narius paragino Europos profesinių sąjungų konfederacija. Organizacija, kuriai priklauso ir Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija, vienija per 60 mln. narių iš 34 Europos šalių.

Solidarizuodamiesi su protestuojančiu jaunimu, LPSK Jaunimo centras ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjunga kovo mėnesio pabaigoje pagrindinei Prancūzijos studentų organizacijai (UNEF) išsiuntė palaikymo raštą.