Pasauliniame universitetų reitinge Vilniaus universitetas (VU) nukrito į 488 vietą. Pernai VU buvo šoktelėjęs net 80 pozicijų ir pasiekęs 401–410-ą vietą. Tai buvo aukščiausia vieta Nepriklausomos Lietuvos istorijoje.

Vilniaus Gedimino technologijos universitetas (VGTU) taip pat krito žemyn. Šįmet jis pateko į 581-590 vietą. Pernai VGTU galėjo pasigirti 551–600-ąją vieta.

Krito ir Kauno technologijos universitetas (KTU) – šįmet jis pateko į 751-800 vietą. Tuo metu pernai užėmė 701-750 vietą.

Tokias pačias pozicijas išlaikė Vytauto Didžiojo universitetas. Kaip ir pernai, taip ir šįmet pateko tarp 800 ir 1000 geriausių aukštųjų mokyklų.

Jau kelerius metus geriausiųjų pasaulio universitetų trejetuke išlieka tie patys universitetai: Masačiusetso institutas, Stanfordo ir Harvardo universitetai. Lyderių pozicijas jie išlaikė ir šįmet paskelbtame reitinge.

Pirmasis universitetų pasaulinis penketukas pagal „QS World University Rankings 2019“:

1. Masačiusetso institutas

2. Stanfordo universitetas

3. Harvardo universitetas

4. Kalifornijos institutas

5. Oksfordo universitetas

„QS World University Rankings“ yra didžiausias nepriklausomas pasaulinis universitetų reitingas, sudaromas kasmet nuo 2004 m.

Galutiniai rezultatai sudaromi vertinant akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, studentų ir dėstytojų santykį padaliniuose, citavimo dažnumo rodiklį, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (202)