„Kol kas nežinome tik VGTU minimalaus konkursinio balo, kitų universitetų skaičiai yra aiškūs (konkursinis balas – 5, 4) , VDU dar turi abejonę dėl papildomų balų stojantiems į Žemės ūkio akademiją. Visų kitų universitetų balai jau yra aiškūs“, – informavo LAMA BPO prezidentas profesorius Pranas Žiliukas, akcentuodamas, kad privačių universitetų minimalus konkursinis balas į valstybės nefinansuojamas vietas skirsis.

Visgi LAMA BPO prezidentas akcentuoja, kad valstybinės kolegijos bendro sutarimo dėl minimalaus konkursinio balo į valstybės nefinansuojamas vietas greičiausiai neturės.

„Kolegijos vis dar svarsto, ten vaizdas yra žymiai margesnis, ten ir privačių stambių kolegijų yra daug. Šiandien nedrįsčiau sakyt, kad galutinis variantas aiškus“, – teigė P. Žiliukas, akcentuodamas, kad dauguma kolegijų dar nenusprendė, kokį minimalų konkursinį balą į valstybės nefinansuojamas vietas taikyti ir kaip jį skaičiuoti.

VGTU Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro direktorė Dovilė Ulinskaitė Eltai patvirtino, kad universitetas vis dar svarsto, ar stojantiems į valstybės nefinansuojamas vietas nustatyti 5,4 balo siekiantį minimalų balą, ar taikyti jį žemesnį, kaip buvo daroma ir praeitais metais.

„Šiuo metu sprendimo neturime, nes kaip tik studijų rektorius, prorektorius diskutuoja ir kiti rektorato nariai diskutuoja, koks jis turėtų būti ar išlaikyti 5,4, kaip į valstybės finansuojamą vietą, ar truputį pažeminti, kaip praeitais metais padarėme“, – informavo D. Ulinskaitė.

„Tikrai dar galutinės informacijos neturiu, nes dar nėra nustatyta, stengsimės, kaip liepia Mokslo ir studijų įstatymas iki birželio 1 dienos jį nusistatyti ir pasitvirtinti“, – pridūrė ji.