Jau nuo vasario DELFI skaitytojai savo žinias galės pasitikrinti, o vienuoliktokai ir dvyliktokai – įsivertinti savo pasiruošimo brandos egzaminams lygį. Dalyvavimas projekte yra nemokamas.

Vasario 7-ąją kviečiame laikyti bandomąjį biologijos, vasario 21-ąją – matematikos, o kovo 6-jąją – istorijos egzaminą.

Egzaminus išlaiko geriau

„Kuriame inovatyvų elektroninį mokymo(si) turinį, kuris ne tik keičia mokymo(si) procesą, bet ir gerina mokymosi rezultatus. Atliktas tyrimas atskleidė, kad abiturientai, kurie intensyviai naudojo elektroninį korepetitorių „Egzaminatorius.lt“, 2015 metais brandos egzaminus išlaikė vidutiniškai 22 proc. geriau nei šios elektroninės priemonės nenaudoję mokiniai“, – sakė „TAMO grupės“ direktorius Algirdas Baltaduonis.

„Jau antrus metus iš eilės vykdomas projektas „Egzaminatorius.lt BANDOMASIS“ suteikia galimybę visiems 11-12 klasių mokiniams nemokamai atlikti pagal egzaminų programų reikalavimus sudarytus bandomuosius egzaminus, pasitikrinti savo žinias ir gebėjimus, pamatyti savo spragas ir spėti tinkamai pasiruošti brandos egzaminams“, – aiškino A. Baltaduonis.

Praeitais metais projektas sulaukė didžiulio susidomėjimo, jame dalyvavo daugiau nei 11 tūkst. mokinių ir kitų žinias norinčių pasitikrinti dalyvių. A. Baltaduonio teigimu, mokiniai ir mokytojai dalyvavimą šioje iniciatyvoje įvertino kaip labai naudingą patirtį ruošiantis brandos egzaminams.

Sudarė ekspertai

Bandomieji egzaminai sudaryti pagal valstybinių brandos egzaminų programas. Užduočių autoriai – profesionalūs mokytojai ir ekspertai, brandos egzaminų vertintojai.

Įdomu tai, kad jie ne tik sudarė, bet ir išanalizavo klausimus ir atsakymus į juos, tad klaidą padaręs asmuo sulauks išsamios analizės, kuri leis suprasti, kokios srities žinias dar reikia pagilinti.

Mokytojai taip pat gaus išsamias mokyklų ataskaitas, kuriose bus pateikti mokinių surinkti taškai, teisingų ir neteisingų atsakymų pasiskirstymas pagal veiklos sritis ir konkrečias užduotis. Tai ypatingai naudinga informacija, leidžianti identifikuoti mokinių gebėjimų spragas ir pagal tai planuoti tolesnį mokymą, likus pakankamai laiko iki brandos egzaminų.

Ragina žinias tikrintis modernioje platformoje

„Pagrindinis Lietuvoje naujienų portalas DELFI palaiko šią bandomųjų egzaminų iniciatyvą siekdamas aktyviai dalyvauti gerinant švietimo situaciją Lietuvoje. Džiaugiamės galėdami prisidėti prie galimybės leisti jaunuoliams pasitikrinti žinias modernioje švietimo platformoje „Egzaminatorius.lt“ nemokamai.

Tai darydami prisidedame prie jaunimo švietimo, savo galimybių ir perspektyvų įvertinimo, atsakingo ir savalaikiško pasirengimo tolimesniems mokslams ir ateities karjerai.

Sukūrusi ne vieną savo inovatyvų produktą – nuo naujausios mobiliosios programėlės iki modernios DELFI TV platformos – DELFI nori paskatinti inovatyvių mokymo priemonių ir produktų kūrimą ir įgyvendinimą Lietuvoje. Partnerystė su „TAMO grupe“ ir jų vystomu projektu „Egzaminatorius.lt BANDOMASIS“ yra vienas iš tokių žingsnių“, – teigia DELFI Rinkodaros vadovė Kristina Valaitytė.

Atlikti bus galima patogiu metu

Užduotys bus atliekamos internetinėje sistemoje „Egzaminatorius.lt“ ir vertinamos automatiškai.

Norintys dalyvauti 11 – 12 klasių mokiniai ir kiti DELFI skaitytojai turės registruotis ČIA ir pasirinkti, kuriuose bandomuosiuose egzaminuose norės dalyvauti.

„Egzaminatorius.lt BANDOMOJO“ dieną reikės skirti 2 val. užduotims atlikti patogiu laiku nuo 9 iki 21 val.

Projekto tikslas – patikrinti ir įvertinti istorijos, biologijos ir matematikos žinias bei gebėjimus, remiantis sistemos „Egzaminatorius.lt“ metodika ir egzaminų programose aprašytais reikalavimais.

Sudalyvavusių egzaminuose lauks tai patvirtinantys pažymėjimai. Pernai šiame projekte dalyvavo daugiau nei 11 tūkst. mokinių.