Iki šiol nepaskirstyta 218 valstybės finansuojamų vietų ir stipendijų studijoms universitetuose ir 530 - kolegijose.

Jos bus paskirstytos antradienį prasidedančiame papildomame priėmime. Į papildomo priėmimo pageidavimų sąrašą stojantieji gali įtraukti ir tas studijų programas, kuriose yra likusių laisvų valstybės nefinansuojamų vietų.

Papildomame priėmime gali dalyvauti tik tie asmenys, kurie teikė prašymus dalyvauti pagrindiniame priėmime.

Jeigu asmuo jau pasirašė valstybės finansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla arba gavo studijų stipendiją, papildomame priėmime jis gali dalyvauti tik dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos.

Asmeniui galima dalyvauti tiek dėl valstybės finansuojamos, tiek dėl valstybės nefinansuojamos studijų vietos (ir studijų stipendijos), jeigu jis pasirašė valstybės nefinansuojamų studijų sutartį su aukštąja mokykla arba jeigu negavo ar nepriėmė jokio kvietimo studijuoti.

Šiame etape stojantieji iki rugpjūčio 9 dienos imtinai registruoja atnaujintus prašymus priimti studijuoti į universitetinių ar koleginių studijų programas, kuriose dar liko laisvų vietų. Galima nurodyti ne daugiau kaip šešis pageidavimus.

Pasibaigus konkursui, stojančiajam, atsižvelgiant į jo prašyme nurodytus prioritetus, rugpjūčio 10 dieną gali būti pateiktas siūlymas užimti valstybės finansuojamą arba nefinansuojamą studijų vietą (ir gauti studijų stipendiją).

Per papildomą priėmimą pakviesti asmenys, priėmę kvietimą, pasirinktai aukštajai mokyklai turi iki rugpjūčio 13 dienos pateikti priėmimui įforminti būtinus dokumentus ir pasirašyti studijų sutartį.

Šiemet iš viso į valstybės finansuojamas vietas planuojama priimti ne mažiau kaip 17,2 tūkst. pirmakursių.