Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, opozicijoje esantys konservatoriai pareikalavo, kad Plungės rajono delegacija drauge su rajono meru liberalu Audriumi Klišoniu atsisakytų kelionės į Rusiją bei įšaldytų santykius su susigiminiavusiais Rusijos miestais.

Teigiama, jog Plungė su Krasnogorsku bendradarbiauja jau seniai, o rajono meras A. Klišonis „Lietuvos žinioms“ sakė, kad delegacijos vykimui į suplanuotą išvyką jokios politinės diskusijos nesukliudys. 

Plungės rajono delegacijos ir moksleivių grupės „Džentelmenai“ kelionė į Krasnogorską planuojama lapkričio pabaigoje. „Saulės“ gimnazijos direktorius Algimantas Budrys teigė, kad rajono valdininkų sprendimas priimtas, neatsiklausus mokyklos vadovų nuomonės.

Tai ne pirmasis visuomenės susidomėjimą sukėlęs incidentas dėl Lietuvos moksleivių vykimo į Rusijoje vykstančius renginius. Kaip jau rašė DELFI, neseniai kilo skandalas dėl rusakalbio jaunimo gabenimo į „Sojuz“ stovyklas. 

Anot žiniasklaidos, Rusijos visuomeninės organizacijos „Tėvynės garbė“ Kirgizijoje surengtoje stovykloje dalyvavo dešimt moksleivių iš Vilniaus Sofijos Kovalevskajos mokyklos, Vilniaus Kačalovo gimnazijos. Teigiama, kad į Rusijos kariuomenės ir FSB remiamas stovyklas važiavo ir kitų mokyklų mokiniai. Dėl pastarųjų veiksmų Generalinė prokuratūra jau pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo padėjimo kitai valstybei veikti prieš Lietuvos Respubliką.