Š. Frolenko kandidatūrą šeštadienį Asamblėjoje vykusiame balsavime parėmė 34 žmonės, M. Sinkevičiaus – 27. Rugsėjį vykusiame balsavime tie patys kandidatai buvo surinkę po lygiai balsų, todėl prezidentą teko rinkti iš naujo.

Nugalėtojas dvejus metus vadovaus bene svarbiausiai nevyriausybinei jaunimo politikos institucijai. Jis poste pakeis Miroslavą Monkevičių, kurio kadencija jau yra pasibaigusi.

Mykolo Romerio universiteto trečiakursis Š. Frolenko nepriklauso jokiai jaunimo organizacijai ir iki šiol vadovavo LiJOT biurui. Jis faktiškai buvo M. Monkevičiaus pavaduotojas.

Vadybininko išsilavinimą turintis M. Sinkevičius yra Vilniaus jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritas stalas“, Socialdemokratų partijos ir Lietuvos socialdemokratinio jaunimo sąjungos narys. Be to, jis priklauso Jonavos rajono tarybai.

Ir porą mėnesių užtrukusią LiJOT prezidento rinkimų kampaniją, ir šeštadienį vykusį balsavimą temdė abiejų pusių viena kitai mėtomi kaltinimai dėl politinių sąsajų bei paramos ieškojimo galimai neleistinais būdais..

Iš viso LiJOT vienija 55 didžiausias nacionalines ir regionines jaunimo organizacijas, kurioms priklauso daugiau nei 200 tūkst. jaunų žmonių.