Po keturis šimtukus gavo abiturientai iš Jurbarko Antano Giedraičio-Giedriaus gimnazijos, Kauno jėzuitų gimnazijos, Marijampolės Marijonų gimnazijos ir Vilniaus licėjaus.

Po tris šimtukus gavo penki abiturientai iš Kauno technologijos universiteto gimnazijos, keturi iš Vilniaus licėjaus, trys iš Panevėžio Juozo Balčikonio gimnazijos, du iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos.

Iš viso šįmet šalyje atsirado 767 „šimtukininkai“ - asmenys, už kurį nors egzaminą gavę maksimalų 100 balų įvertinimą. Pernai tokių buvo 884.

„Mus džiugina, kad keturišimtukininkai yra net ir tokiose savivaldybėse kaip Jurbarkas. (...) Tikrai nėra vien jausmas, kad geriausi mokiniai susikoncentravę prestižiškiausiose gimnazijose“, - trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo G. Steponavičius.

Gintaras Steponavičius
Ministras atkreipė dėmesį, kad net po tris „šimtukus“ yra tokiose vietovėse kaip Elektrėnai, Jonava, Kupiškis, Pasvalys ar Rietavas. „Tai dar sykį patvirtina, kad mokantis net ir provincijoje, kad ir rajono centre ar nedideliame miestelyje, parengimas išlaikyti egzaminams gali būti kaip ir geriausiose gimnazijose“, - kalbėjo G. Steponavičius. Tai jis sieja su baigiama mokyklų tinklo pertvarka – esą į vieną vietą telkiami geresni pedagogai, mokyklos aprūpinamos modernia kabinetine įranga.

Atsižvelgiant į mažėjantį brandos egzaminus laikančių asmenų skaičių, šimtukų skaičius proporcingai išlieka toks pat kaip praėjusiais metais.

Vieno abituriento lietuvių ir anglų kalbų, matematikos ir fizikos egzaminų vertinimai siekia 95-99 balus. „Tai yra jaunuolis, kuris turi sunkią negalią, dėl kurios jau daug metų negali vaikščioti. Šį jaunuolį asmeniškai ketinu aplankyti namuose. Jo rezultatai, žinant jo negalios ir ligos sunkumą, yra tikrai įspūdingi“, - pasakojo G. Steponavičius.

Minėtas jaunuolis nuotoliniu būdu ketina studijuoti Vilniaus universitete.

Šįmet brandos egzaminus laikė 44 852 abiturientai ir ankstesnių laidų absolventai. Tai – 4757 kandidatais mažiau negu praėjusiais metais.