Pasaulio lietuvių vienybės dieną – liepos 17-ąją – iš Vilniaus geležinkelio stoties pajudės traukinys, į kurį bus palydėti dvyliktosios jaunimo pilietiškumą ir patriotiškumą skatinančio projekto „Misija Sibiras“ ekspedicijos dalyviai.

Vakarų Sibiro regione esančioje Tiumenės srityje prie lietuvių tremtinių kapinaičių žmogaus ranka neprisilietė jau daugiau kaip dešimtmetį. Atvirose laukymėse ir taigos glūdumoje išlikusias jų amžino poilsio vietas laikas negrįžtamai gali pasiglemžti bet kuriuo metu. Ekspedicijos dalyvių laukia nelengva ir atsakinga užduotis.

„Noriu pasveikinti dvyliktosios projekto ekspedicijos dalyvius. Šiemet atrinkti jaunus žmones, galinčius išpildyti ekspedicijai keliamus tikslus, buvo itin sudėtinga. Beveik visi atrankos dalyviai buvo verti šios misijos. Ypač visų pajėgumas išryškėjo bandomojo žygio metu, kuris šiemet pareikalavo kaip niekad daug ištvermės ir atkaklumo. Tačiau iš jų privalėjome pasirinkti tuos, kurie pajėgs suburti tvirtą ir vieningą komandą, galinčią išpildyti jai keliamus uždavinius ne tik ekspedicijos Sibire metu, bet ir po jos“, - teigia labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus.

Skelbiame galutinės šių metų ekspedicijos komandos šešioliktuką:

Gintautas Alekna – ekspedicijos vadovas
Neringa Aleksonytė - 27 m., Vilnius (Druskininkai)
Paulius Bartkus – 31 m., Vilnius (Šilalė)
Dominykas Dvilys – 23 m., Garliava (Kaunas)
Erika Fuks – 26 m., Vilnius (Vilnius)
Silvija Guzelytė – 28 m., Belgija, Briuselis (Utena)
Matas Kasperavičius – 23 m., Vilnius (Vilnius)
Karolis Kavoliūnas – 22 m., Vilnius (Smilgiai, Panevėžio r.)
Oksana Komar – 26 m., Vilnius (Ignalina)
Justinas Marcinka – 23 m., Vilnius (Panerių km., Elektrėnų r.)
Ieva Matulevičiūtė – 23 m., Kaunas (Alytus)
Valerij Olechnovič – 22 m., Vilnius (Vilnius)
Tomas Šyvokas – 25 m., Alytus (Alytaus r.)
Kontryna Vilkaitė – 30 m., Italija, Milanas
Laura Žūsinaitė – 28 m., Vilnius (Alytus)
Donatas Žvirblis – 30 m., Vilnius (Tauragė)

Juos ekspedicijos metu lydės šūkis: „Tikros istorijos dalelė, įamžinta ateičiai“. Šiuos prasmingus žodžius projekto komandai išrinko šiemet surengto šūkio konkurso dalyviai.

Jau netrukus su „Misija Sibiras‘13“ komanda galėsite susitikti paramos akcijoje-koncerte jau birželio 13 dieną, ketvirtadienį, 20 val., menų fabrike LOFTAS. Savo palaikymą šių metų ekspedicijos komandai čia išreikš „G&G Sindikatas“, SKAMP, Jurgis Didžiulis, Algirdas Kaušpėdas, Aistė Smilgevičiutė ir grupė „Skylė“. Tu turi ten būti!

Visos jo metu surinktos lėšos bus skirtos projekto tikslų įgyvendinimui.

Bilietus be jokių papildomų mokesčių galima įsigyti www.tiketa.lt Specialios nuolaidos taikomos naujųjų projekto marškinėlių ir Europos jaunimo kortelės šeimininkams.

Nuo „Misija Sibiras“ projekto pradžios lietuvių tremties ir įkalinimo vietose Sibire jau apsilankė vienuolika jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 90 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.