„Grįžti prie senos sistemos, aš manau, tikrai nereikia. Nebent būtų akivaizdžių įrodymų, kad dabartinė sistema iš principo bloga. Kol kas mes matome, kad ten, kur yra padaroma tvarkingai, yra labai naudinga mokytojams ir visai bendruomenei“, – pabrėžė A. Monkevičius.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiuo metu diegiant etatinio mokytojų darbo apmokėjimo modelį rimtesnių problemų turi dvylika šalies mokymo įstaigų.

Ministras A. Monkevičius pabrėžė, kad modelio įgyvendinimo sėkmė priklauso nuo mokyklų vadovų vadybinių sugebėjimų.

Ministras taip pat pastebėjo sąsają, kad tose mokyklose, kuriose etatinis modelis diegiamas sėkmingai, yra aukštesnė ir ugdymo kokybė.

„Tarp kitko, jei mokykloje yra gerai įdiegiamas etatinis darbo apmokėjimas, tai ir kiti dalykai toje mokykloje yra tvarkomi gerai. Ir vaikų pažangumas toje mokykloje yra kitoks, geresnis“, – pabrėžė A. Monkevičius.

Socialdemokratų frakcijos narė Dovilė Šakalienė posėdyje klausė, kada Lietuvos mokyklose nebeliks jungtinių klasių. Ministras A. Monkevičius atsakė, kad tai nėra lengva ir per metus išsprendžiama problema. Tam, pasak jo, prireiks trejų – penkerių metų. Į šį procesą aktyviai turės įsitraukti ir savivaldybės.