Kaip savo tinklapyje informuoja Lietuvos švietimo profesinė sąjunga, mitingas rengiamas birželio 18 dieną. Vidurdienį dalyviai susirinks Katedros aikštėje ir žygiuos Gedimino prospektu į Vinco Kudirkos aikštę prie Vyriausybės, kur vyks mitingas.

Mokytojai reikalaus palaipsniui didinti švietimo finansavimą, kad iki 2020 metų būtų pasiektas Europos Komisijos, Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos bei UNESCO rekomenduojamas švietimo finansavimo lygis - ne mažiau 6 procentų nuo Bendro vidaus produkto.

Mitingu bus reikalaujama užtikrinti tokį valstybinių ir savivaldybių mokyklų finansavimą, kad jose būtų pilnai vykdomi ugdymo planai. Taip pat - su profesinėmis sąjungomis paruošti ilgalaikę pedagogų atlyginimų kėlimo programą, kuri pradėtų veikti nuo 2015 metų sausio 1 dienos.

Mokytojai reikalaus "garantuoti saugias sąlygas švietimo įstaigose, taikant atitinkamas prevencines priemones bei priimant adekvačius situacijai teisės aktus".

Lietuvos švietimo profesinė sąjunga (LŠPS) yra didžiausia profesinių sąjungų organizacija, jungianti švietimo darbuotojų profesines sąjungas - susivienijimus Lietuvoje. LŠPS vienija apie 9 000 narių - švietimo darbuotojų visose švietimo srityse, pradedant ikimokyklinio ugdymo auklėtojais, profesinių mokyklų mokytojais ir instruktoriais, dėstytojais ir mokslo darbuotojais universitetuose ir baigiant globos namų darbuotojais ar buhalteriais, dirbančiais švietimo įstaigose.