„Mes esame neformali švietimo organizacija, kurios tikslas – ugdyti moksleivių bendrąsias kompetencijas ir gebėjimus. Dažnai formali mokykla to nespėja, tada mes ateiname mokyklai į pagalbą. Po pamokų savaitgaliais ugdome moksleivius ir mokome viešo kalbėjimo, labiau pasitikėti savimi, efektyviau bendrauti su aplinkiniais, pažinti savo charakterį“, - „Žinių radijo“ laidoje „Mano mokytojas“ sakė N. Buivydas.
 
Savęs nelaikantis mokytoju, greičiau vadybininku, N. Buivydas sako, kad į „Sėkmės mokyklą“ mokiniai eina savo noru.
 
„Mokiniai dažnai dar turi atsikelti daug anksčiau negu į paprastą mokyklą, nes atvažiuoja ir iš kitų miestų. Šito paslaptis yra ta, kad jiems įdomu. Kas jaunuoliui įdomu, jis nori mokytis, tą mokosi ir išmoksta, atsimena ir taiko“, - N. Buivydas.
 
Neima pinigų
 
Jis su kolegomis sako darantys viską, kad mokiniams būtų įdomiau. Mokyklos lektoriai – teatro aktoriai, verslo atstovai, ugdomojo vadovavimo specialistai, psichologai, krepšinio treneriai. Jie esą savo pasidalinta patirtimi gali įkvėpti. Tokie žmonės, anot jo, dažnai net neima atlygio už darbą.
 
„Nutinka toks paradoksas: kai žmogus yra daug pasiekęs (ar jis banko valdybos primininkas, ar dar kažkur save realizavęs), tai jis tuo labiau supranta to prasmę ir tuo labiau tai linkęs daryti nemokamai“, - kalba N. Buivydas.
 
Mokymasis - linksmas
 
Jo nuomone, mokymasis turi būti linksmas bei įdomus ir įprastoje mokykloje. „Gali arklį privesti prie vandens, bet negali jo priversti gerti. Jeigu mes iš pradžių nesudominsime jaunuolio, jei nesukursime geros aplinkos, teigiamos auros, komandos klasėje, tai jis nenorės į ją eiti. Turime sudominti pačiu mokslu – žaidimo forma, emocija, juoku. Jaunimas mėgsta pramogas.“
 
Moksleiviui norint įstoti į universitetą, N. Buivydas pataria pasikalbėti su specialistu, kad moksleivis žinotų, ką jis turės išmokti, sąmoningai suvoktų savo ateities kainą.
 
Atrasti laimę
 
Pasak N. Buivydo, standartinėje mokykloje liepia įsiminti datas, perskaityti daug knygų, kalbėti prieš klasę, bet nemoko, kaip veikia smegenys, kad atsimintume, kaip greitai skaityti ar atsikratyti scenos baimės.
 
„Mes ateiname su tomis papildomomis žiniomis: kaip atsiminti, kaip veikia smegenys, kaip viešai kalbėti, kaip daryti įtaką kitiems, kaip pažinti save ir kitus, kaip daugiau pasitikėti savimi, kaip valdyti asmeninius finansus“, - sako N. Buivydas.
 
„Mūsų visų tikslas yra būti laimingu. Norim padėti kiekvienam jaunuoliui atrasti tą kelią, kas jam yra laimė, ir tuo keliu eiti“, - teigia „Sėkmės mokyklos“ vadovas.
 

Visą laidos „Mano mokytojas“ įrašą klausykite čia.