„Šiuo projektu siekiame pagerbti tremtyje nukentėjusius bei žuvusius tautiečius, skatinti kartų tarpusavio supratimą, suteikti jaunimui galimybę artimiau pažinti praeities įvykius bei dar kartą parodyti visuomenei, jog jauniems žmonėms rūpi jų šalies istorija. Šiais metais ekspedicijos komandos dalyvių lauks sunkūs išbandymai, tačiau neabejojame, kad visi kartu sėkingai pradėsime naują, patriotiškumo bei meilės savo tėvynei kupiną veiklos dešimtmetį“, – teigia Labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Ignas Rusilas.

Į 10-mečio ekspediciją kartu su lietuvių komanda vyks ir dalyviai iš Latvijos bei Estijos, kurie dalyvavo nacionalinėse atrankose savo valstybėse. Taip pat į žygį leisis ir architektas, grupės „Antis“ lyderis, projekto „Misija Sibiras“ Patarėjų tarybos narys Algirdas Kaušpėdas.

Šiemet „Misijos Sibiras“ dalyviai lankys lietuvių tremties vietas ir kapines Tomsko srityje. Lietuvių kapavietėse bus statomi kryžiai, kuriuos meistraus patys ekspedicijos dalyviai.

Taip pat šiandien „Misija Sibiras’15“ komandai buvo patikėta dar viena užduotis: Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė padovanojo tautinę juostą su užrašu „Lietuva“, kurią ekspedicijos dalyviai įteiks Tomsko srityje gyvenančiai lietuvių bendruomenei.

Pilietiškiausio projekto organizatoriai 2015 m. liepos 17 d., 16 val. kviečia atvykti į Vilniaus geležinkelio stotį bei į tolimą kelionę palydėti dešimtmečio projekto dalyvius. „Misija Sibiras’15“ komandai sėkmės palinkėti atvyks projekto rėmėjai, partneriai, buvusių ekspedicijų dalyviai ir draugai.

Per dešimt projekto „Misija Sibiras“ gyvavimo metų savo norą dalyvauti projekte išreiškė daugiau nei 10 000 jaunų žmonių, suorganizuota 13 ekspedicijų bei tūkstančiai pristatymų mokyklose, universitetuose, bendruomenių centruose, eksponuota šimtai jaunimo ekspedicijų fotografijų parodų, sukurti dokumentiniai filmai. Visa tai prisidėjo prie jaunosios kartos pilietiškumo bei didžiavimosi savo valstybe jausmo ugdymo.