„Turėjome nemenką užduotį – iš žygyje dalyvavusių 75 asmenų atrinkti tuos, kurie liepos 7-20 dienomis atstovaus Lietuvai ir visų mūsų vardu pagerbs Sibire likusių tautiečių atminimą bei įprasmins ir formuos jausmą tėvynei, ryšį ir santykį su ja, jos žmonėmis“, - pranešime spaudai cituojamas projekto „Misija Sibiras‘11“ koordinatorius Arnas Marcinkus.

Galutinė projekto dalyvių komanda kasmet skelbiama po antrojo projekto atrankos etapo – bandomojo žygio, vykstančio Lietuvos miškuose. Šiemet į projekto komandos sudėtį norėję patekti žygeiviai dvi dienas trukusį 52 kilometrų išbandymą atlaikė brisdami Aukštaitijos pelkėmis, kopdami miškų kalnynais ir tvarkydami partizanų bunkerių vietas.

Į šių metų ekspedicijas Tomsko srityje (Rusijos Federacijoje) ir Tadžikistano Respublikoje pakviesti dalyvauti asmenys iš Anykščių, Čižiūnų, Jonavos, Kretingos, Kauno rajono (Akademijos miestelio), Panevėžio, Varėnos rajono (Naujųjų Valkininkų), Šiaulių, Vilniaus, taip pat lietuviai, gyvenantys Stokholme (Švedija) ir Frankfurte (Vokietija).

„Šie žmonės taps ne tik šių metų projekto veidais, bet ir tais, kurie, grįžę po ekspedicijų, skleis patriotiškumo ir pilietiškumo idėją Lietuvos visuomenei. Be abejonės, svarbiausia projekto auditorija išliks jaunimas, vis labiau prarandantis galimybę gyvai pabendrauti su garbaus amžiaus žmonėmis, prieš 70 metų ištremtais į Sibirą“, - sako LiJOT prezidentas Šarūnas Frolenko.

Projektas „Misija Sibiras” vykdomas jau 6 metus iš eilės.

Iki šiol 8-ių jaunimo ekspedicijų dalyviai sutvarkė apie 70 lietuvių kapinių, susitiko su Sibire iki šiol likusiais gyventi tautiečiais, surengė apie 700 susitikimų - pristatymų visoje Lietuvoje ir užsienyje.