ŠMSM pranešime žiniasklaidai teigia, kad inicijuotas kursas yra skirtas gerinti moksleivių žinias apie nacionalinį saugumą, piliečių vaidmenį valstybės gynyboje, suteikiant jiems praktinių įgūdžių.

Anot ministerijos, praktiniai pilietiškumo ir gynybos įgūdžių mokymai bus tęsiami ir kitais mokslo metais. Planuojama, kad per keletą ateinančių mokslo metų juose galės dalyvaus visi šalies devintokai: 2023–2024 m. m. juose dalyvautų apie 50 proc., o 2024–2025 m. – 100 proc. devintokų.

„Noriu paraginti šalies mokyklas aktyviai jungtis prie praktinių pilietiškumo ir gynybos įgūdžių mokymų. Atnaujindami visas bendrojo ugdymo programas siekėme, kad pilietiškumas ir patriotiškumas nebūtų tik vieno mokomojo dalyko objektas, o aprėptų žymiai plačiau. Visgi labai svarbu, kad mokiniai sukauptas teorines žinias gebėtų taikyti praktiškai.

Šie mokymai ir suteikia tokią galimybę: per tris kurso dienas jaunuoliai mokosi išgyvenimo lauko sąlygomis, kaip tinkamai elgtis ir išvengti pavojaus gyvybei ir sveikatai ekstremalių situacijų atveju, kaip suteikti pirmąją pagalbą ir kitų įgūdžių, kurie tikrai pravers ir kasdieniniame gyvenime“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Primenama, kad bendras ministerijų projektas buvo pristatytas pernai gegužę. 2022 m. pavasarį ir rudenį mokymuose dalyvavo 20 mokyklų devintokai.

Planuojama, kad nuo 2024–2025 m. m. 3 dienų trukmės praktinis kursas devintokams bus privalomas ir organizuojamas kasmet.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)