Iš viso pasirenkamąjį matematikos egzaminą laikė 15 139 kandidatai. Egzaminą išlaikė 93,37 proc., išlaikymo slenksčio neperžengė 6,63 proc., tai yra, 1003 moksleiviai. Praėjusiais metais egzamino neišlaikė apie 7 proc. kandidatų, prieš dvejus metus – apie 8 proc.

Tokius duomenis DELFI pateikė NEC direktorė Saulė Vingelienė.

393 kandidatai gavo maksimalius įvertinimus – 100 balų. Šimtukininkai sudaro 2,60 proc. laikiusiųjų.

Apeliaciją galima pateikti per tris darbo dienas. Perlaikyti neišlaikyto egzamino negalima.

Penktadienį popiet taip pat numatoma skelbti istorijos ir vokiečių kalbos egzaminų įvertinimus.

Moksleiviai turi galimybę internetu pamatyti visų valstybinių brandos egzaminų darbų įvertinimo rezultatus. Prisijungti prie rezultatų skelbimo sistemos galima adresu http://rezultatai.nec.lt per Elektroninės valdžios vartų portalą arba iš duomenų tvarkytojo (mokyklos) gautu kandidato kodu ir vienkartiniu slaptažodžiu, kurį privaloma pasikeisti prisijungus pirmą kartą.

DELFI primena, kad jau paskelbti anglų bei prancūzų kalbų, geografijos bei lietuvių kalbos ir literatūros valstybinių egzaminų rezultatai.

Šįmet laikiusieji egzaminus vertinami pagal kitokią – kriterinę – vertinimo sistemą. Iki šiol abiturientai, laikę valstybinius brandos egzaminus, būdavo vertinami pagal norminę vertinimo sistemą. Tai reiškia, kad abiturientai, tais metais surinkę daugiausia taškų, gaudavo 100-ą balų, o visų kitų abiturientų balai priklausydavo būtent nuo tų geriausiai išlaikiusiųjų.

Naujajame kriteriniame modelyje yra išskiriami trys lygiai – patenkinamas, pagrindinis ir aukštesnysis. Dabar norint gauti 100 balų reikia surinkti iš anksto aukštesniajam lygiui apskaičiuotus ir priskirtus balus. Nauja tvarka leidžia šimtukus gauti daugiau nei 1 proc. geriausiųjų.