Naująja Lietuvos moksleivių sąjungos Prezidente dvejiems metams tapo Akvilė Burneikaitė. Revizijos komisijos narių pareigas dvejų metų kadencijai užėmė 3 asmenys: buvęs LMS Prezidentas Antanas Mikalauskas, Milda Kuraitė bei Ugnė Anelauskaitė.

Lietuvos moksleivių sąjunga – organizacija, suteikianti visas galimybes moksleiviui tobulėti, mokytis ir kurti aplinką, kurioje jis nori būti. Organizacijos himne skambančios eilutės „Moksleiviams kuriame rytojų mes“ - tapo nuolatine motyvacija ir tikslu ne tik šioje salėje sėdintiems 350 mokinių savivaldų atstovų, bet ir dar daugiau kaip tūkstančiui LMS savanorių, veikiančių 26-iuose LMS padaliniuose visoje šalyje. Džiaugiuosi, kad mano ir komandos pristatyta LMS vizija įtikino susirinkusius moksleivius bei nekantriai laukiu artėjančių dvejų metų, per kuriuos sieksime, kad mokinių savivaldos būtų labiau vertinamos, aktyvios ir įtakingos regioniniu lygmeniu, siekiant efektyviai atstovauti moksleivių interesams, o Lietuvos moksleivių sąjunga taps dar labiau atvira ir prieinama kiekvienam Lietuvos moksleiviui“, – kalbėjo Akvilė Burneikaitė.

Renginio metu pasirašytas Lietuvos nepriklausomybės 25-mečio aktas bei nuskambėjo ne vienas garsaus Lietuvos politinio ir visuomenės veikėjo pranešimas, kuriais moksleiviai iš visos Lietuvos buvo skatinami tapti pilietiškais bei drąsiais ateities Lietuvos piliečiais.

Balandžio 10 dieną LR Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vykusio LMS Pavasario forumo atidarymo metu sveikinimo žodžius tarė LR Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė, Švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis, išrinktasis Vilniaus miesto savivaldybės meras Remigijus Šimašius bei LMS Prezidentas Antanas Mikalauskas. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė Nijolė Oželytė skaitė pranešimą „Ar apsimoka būti pilietišku?“, architektas, grupės „Antis“ lyderis, vienas Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių Algirdas Kaušpėdas siekė moksleiviams atsakyti į klausimą – „Kas yra laisvė?“, o Lietuvos kariuomenės strateginės komunikacijos departamento skyriaus atstovas kalbėjo šiuolaikinei Europos ir pasaulio visuomenei ypač aktualia tema – „Informacinis saugumas“. Visi pranešėjai turėjo bendrą tikslą – įkvėpti atvykusius moksleivius būti pilietiškais ir tapti teigiamu pavyzdžiu kitiems bendraamžiams.

Forumo atidarymo kulminacijoje jaunieji Lietuvos mokyklų atstovai buvo pakviesti pasirašyti Lietuvos moksleivių nepriklausomos Lietuvos valstybės 25-mečio Aktą. Valstybės nepriklausomybės 25-mečio proga pasirašytame dokumente moksleiviai pasižadėjo saugoti savo šalies nepriklausomybę, branginti savo bei Valstybės laisvę ir prisiimti atsakomybę už jos ateitį. Kartu su jaunimu, dokumente savo parašą paliko ir vienas iš Lietuvos Sąjūdžio iniciatorių - Algirdas Kaušpėdas.

Lietuvos moksleivių sąjunga (LMS) yra visuomeninė, savanoriška, pelno nesiekianti, Lietuvos mokinių savivaldas vienijanti asociacija. Lietuvos moksleivių sąjunga siekia kokybiškai atstovauti visiems Lietuvos mokiniams bei ginti jų interesus. Kai kurie organizacijos tikslai, kurių siekiama veiklos metu, nesikeičia jau ilgą laiką, o kiti suformuluojami atsižvelgiant į naujus moksleivių poreikius bei problemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)